Tematikus programok

Bárány éve programok

Bárány éve programok

Idei tematikus évadunk, a Bárány éve. Idén mind programjaink, kiállításaink, fesztiváljaink a bárányra fókuszálnak. A rendhagyó év keretében állandó kiállításaink megújulnak, így lesz a Hajdúbagosi lakóházból Meseház vagy éppen a Gyöngyösi polgárházból Zeneház. Keresse fel helyszíneinket!

Beszerzem a nyári élményem!

Nyári családi hétvégi programok a Bárány évében

Nyári családi hétvégi programok a Bárány évében

Aktív kikapcsolódás várja a család valamennyi tagját a szabadban a Skanzen hétvégi programjain. Bütykölőben, kovács-, fazekas-, textilműhelyben, játékudvarban, meseházban, falusi mosodában, boszorkánykonyhában szombaton és vasárnap ki-ki megtalálja a kedvére valót. Próbálja ki, kapcsolódjon be és hozza magával családját.

Részletek a hosszabb nyitva tartásról

Nyári meghosszabbított nyitva tartás

Nyári meghosszabbított nyitva tartás

Augusztus 31-ig a hét utolsó három napján péntek, szombat, vasárnap meghosszabbított nyitva tartással várjuk látogatóinkat 9-től 19 óráig. A nappali forróság után a délutáni enyhüléssel így belefér még egy skanzenes kirándulás. A hosszabb hétvégi napokra hűsítő programokkal is készülünk.

Öko-játékok a hétvégén

Öko-játékok a hétvégén

Jó lenne megtudni mi mért van a környezetünkben? Játékosan megmutatni miért jó szeretni a természetet? Most hétvégén 9-től 16 óráig szombaton és vasárnap a Skanzenbe költözik az Öko-játékpark, ahol gigantikus izgalmas játékok segítségével nyitjuk fel a szemeket vagy éppen élesítjük a látást a környezettudatosság fényében.

Érdekel a Skanzen Vonat

Skanzen Vonat

Skanzen Vonat

Különleges ipari műemlék, az 1930-as évekből származó Skanzen Vonat a nyitva tartás minden napján szállítja utasait. Korhű öltözékben masiniszta és kalauz irányítja a szerelvényt, ami óránként indul a bejárati épülettől, és halad végig öt megállóján a Néprajzi Látványtárig.

Én is előveszem a régi karácsonyfadíszeket!

Karácsony egykor - tárgygyűjtés

Karácsony egykor - tárgygyűjtés

A Skanzen új kiállítása az I. világháborútól az 1970-es évekig mutatja be a karácsonyt visszaemlékezések és díszek által. A táralthoz kapcsolódóan tárgy- és történetgyűjtést szervezünk. A kiállítás megszületéséhez segítségül kérjük az Ön emlékeit tárgyakés történetek formájában.Ossza meg velünk gyermekkora karácsonyát!

Utolsó bejegyzések

13 éves koromban voltam a skanzenben, és most...

Vendégkönyv >>