Mézes hétvége programjai

Mézes hétvége

Mézes hétvége

November 22-én és 23-án igazán "magával ragadó" programokkal várjuk a látogatinkat. A hétvégén a méz játszik főszerepet, amit most csemegék, sütemények, gyóyszer, gyertya formájában is bemutatunk. Mézes programjaink a Skanzen téli nyitva tartása alatt látogatható Felföldi mezőváros és Észak-magyarországi falu tájegységekben zajlanak.

Én is a Skanzenben készülök a karácsonyra

Advent a Skanzenben

Advent a Skanzenben

November 15-től egészen december 14-ig várjuk látogatóinkat adventi programjainkkal. A Skanzen munkatársaival együtt készíthet karácsonyi kalácsot, betlehemet, karácsonyfadíszt, adventi koszorút, és még a Mikulással is találkozhatnak a gyerekek. Legyen részese a hangulatos vidéki advent pillanatainak!

Megnézem a nyitva tartást

Téli nyitva tartás

Téli nyitva tartás

November 15-től kezdetét veszi a Skazen téli időszámítása. Ez idő alatt hétvégente várjuk látogatóinkat 10:00 és 16:00 óra között hétről hétre változó tematikus programokkal egészen december 14-ig.  Legyen részese a Tök-életes hétvégének vagy ünnepelje a Skanzenben Szent Miklós napját!

Érdekel a kiállítás

Karácsonyi kiállítás

Karácsonyi kiállítás

Miként ünnepelték régen a karácsonyt? Milyen karácsonyfák voltak a házakban? Milyen lehetett a fronton a karácsony? A Skanzen november 28-án nyíló Ajándék a frontról című karácsonyi kiállítása az első világháború emlékévéhez kapcsolódva megmutatja, miként tudta a karácsony megidézni az otthont békétlen időkben is, s hogyan hozta ki az emberekből az emberséget.

Benézek a Skanzen-házba

Őszi Skanzen játszóház Szentendre belvárosában

Őszi Skanzen játszóház Szentendre belvárosában

Öt hétvégén át, november 15. és december 14. között ingyenes adventi kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal várja a Skanzen a város lakóit. A Skanzen-házba az idén első alkalommal az ínycsiklandó sütemények mellett a családi programok kedvéértis érdemes lesz betérni. Ön már látta az Iciri-piciri házikót a Skanzen-házban?

Még több az alkotóról

Misztikus erdő

Misztikus erdő

Pistyur Imre Munkácsy-díjas szobrászművész alkotásaiból nyílt rendhagyó kiállítás a Skanzenben. Nemcsak a szobrok, hanem a tárlat helyszíne is különleges, a Mándoki görögkatolikus templomhoz vezető erdei ösvény. Találkozzon Mózessel, a Szolgálóval vagy éppen a Griffel!

Utolsó bejegyzések

13 éves koromban voltam a skanzenben, és most...

Vendégkönyv >>