Látogató Vagyok > Mi A Skanzen?

Állandó szabadtéri kiállítások

Állandó szabadtéri kiállítások

Közel 60 hektáron 8 tájegységben 247 kiállítási épület helyezkedik el. Az első állandó kiállítás 1974-ben nyílt meg, 1981-ben pedig a múzeumot tudományos kutatóhellyé minősítik.

Néprajzi Látványtár

Néprajzi Látványtár

A leltározott tárgyak száma közel 60.000 darab, melynek jelentõs része – mintegy 26.000 darab – ma már állandó kiállításainkban látható.

Tematikus műhelyek

Tematikus műhelyek

Műhelyek, de még milyenek?!  A múzeum talán egyik legérdekesebb látnivalói a működés közben szemlélhető tematikus műhelyek.

Élő múzeum

Élő múzeum

A Skanzennek nem lehet csak az a célja, hogy a paraszti kultúra értékeit naftalinban tárolja a távoli jövő generációi számára. Sokkal inkább az itt és most élő embereknek szeretné meg- és felmutatni a hagyományos tudás ma is használható elemeit és a közösségi kultúra értékeit.

A történelem sodrában

A történelem sodrában

Tudta Ön, hogy az 1940-es években kb. 13 000 bukovinai székely talált új otthonra a Dél-Dunántúlon?

Kiállításvezető

Kiállításvezető

A múzeum állandó kiállításait részletesen bemutató, gazdagon illusztrált kiadvány hasznos segítség a látogatás tervezéséhez, a múzeum megismeréséhez. Kapható magyar, angol és német nyelven.

Természeti környezet

Természeti környezet

Túrákat és sétákat ajánlunk a múzeum területén. Kiválóan alkalmasak a regenerálódásra távol a város zajától, a nyüzsgéstől.

<< Vissza

Utolsó bejegyzések

13 éves koromban voltam a skanzenben, és most...

Vendégkönyv >>