Skanzenes az új kultúráért felelős helyettes államtitkár

A Skanzen főigazgatója helyettes államtitkár lett-duplikálás

A Skanzen főigazgatója helyettes államtitkár lett-duplikálás

Dr. Cseri Miklós a Skanzen főigazgatója 27 év után az Emberi Erőforrások Minisztériumában folytatja szakmai tevékenységét. A rendkívül sikeres intézményvezetői pályája során a szentendrei múzeum kiállításai háromszorosára nőttek. Építő, innovatív munkáját most a kulturális ágazatban folytatja július 15-től. 

Érdekel a kutatás

Argentínai magyarságkutatás

Argentínai magyarságkutatás

Folytatódik a Szabadtéri Néprajzi Múzeum diaszpóra magyarság kutatása. Az észak-amerikai magyarság vizsgálata után ezúttal a dél-amerikai diaszpóra közösséget kutatták a Skanzen szakemberei. A dzsungel közepén magyarságukat megtartó chacói magyarok számos érdekességget tartogatnak.

Én is előveszem a régi karácsonyfadíszeket!

Karácsony egykor

Karácsony egykor

A Skanzen új kiállítása az I. világháborútól az 1970-es évekig mutatja be a karácsonyt visszaemlékezések és díszek által. A táralthoz kapcsolódóan tárgy- és történetgyűjtést szervezünk. A kiállítás megszületéséhez segítségül kérjük az Ön emlékeit tárgyakés történetek formájában.Ossza meg velünk gyermekkora karácsonyát!

Részletek a kutatási programról

Nemzetközi kiállítás

Nemzetközi kiállítás

CANEPAL nemzetközi kutatási projektünk eredményeit bemutató kiállítás nyílik április 11-én a Magtárban. A három éve zajló projekt nyolc ország együttműködésével valósul meg európai szintű összefogás keretében. A kutatás az európai pásztorkodást és juhtartást vizsgálta, mely 10 kutatási pont mentén elemezte ezt a különlegesen sok aspektust hordozó témát.

Jelentkezeik a szakmai napra

Bárány éve tematikus évad szakmai napja

Bárány éve tematikus évad szakmai napja

Szeptember 5-én szakmai nap keretében mutatja be a Skanzen stábja a Bárány éve tematikus évad keretében nyílt kiállításokat. Az időszaki kamara tárlatok, nagy nemzetközit kiállítások előkészítsésével, szkamai problematikájával az egynapos worshop keretében muzeológus és néprajzosok ismerkedhetnek meg.

Minden a restaurálásról

Újjászületés

Újjászületés

Miként lehet egy 240 éves imakönyvet újjá varázsolni? Milyen technológiai eljárásokat kell alkalmazni? Az NKA támogatásával hihetetlen restauráláson ment át egy 1773-ból származó imakönyv, ami a Néprajzi Látványtárban látható.

Utolsó bejegyzések

13 éves koromban voltam a skanzenben, és most...

Vendégkönyv >>