Részletek a kutatási programról

Nemzetközi kiállítás

Nemzetközi kiállítás

CANEPAL nemzetközi kutatási projektünk eredményeit bemutató kiállítás nyílik április 11-én a Magtárban. A három éve zajló projekt nyolc ország együttműködésével valósul meg európai szintű összefogás keretében. A kutatás az európai pásztorkodást és juhtartást vizsgálta, mely 10 kutatási pont mentén elemezte ezt a különlegesen sok aspektust hordozó témát.

Konferencia

10 éves a Magyarországi Tájházak Szövetsége

10 éves a Magyarországi Tájházak Szövetsége

Immáron tíz éve alapult a Tájházszövetség, mely Magyarországon több mint 300 tájház érdekképviseleti szervezeteként működik. A számos szakmai sikert elért Szövetség jubillálása alkalmával Konferenciát szervez A tájházak és a helyben őrzött népi műemlékek a vidék fejlesztéséért címmel. A szakmai fórum ingyenes, melyre regisztrálni itt lehet.

Részletek

Új muzeológiai módszerek a Skanzenben

Új muzeológiai módszerek a Skanzenben

Az Észak-magyarországi falu az új muzeológiai módszerek megtestesülése. A 2010-ben év kiállítása díjat nyert tájegységünk kurátora fiatal, lendületes és innovatív szemlélettel dolgozta ki és valósította meg a Palóc vidéket bemutató épületegyüttest. Ehhez kapcsolódó kutatásának és tapasztalatainak elméleti összefoglalásaként születetett meg doktori értekezése.

e-learning

Online tanulni?

Online tanulni?

Otthon, kényelemesen gazdagíthatja múzeumi szakmai ismereteit a MOKK által kifejlesztett e-learning képzéseken. Az online képzési anyagokhoz fogalomtár, linkgyűjtemény, feladatok, segédanyagok, letölthető szakmai kiadványok kapcsolódnak. Az öt képzés a múzeumi kommunikációt, fogyatékkal élők múzeumi fogadását, a szórakoztató tanítását mind-mind sorra veszi.

Megrendelés

Tájházvezetési ismeretek

Tájházvezetési ismeretek

Praktikus információk, hogyan működtessünk kis gyűjteményt, tájházat. A 2009-ben Skanzenben megrendezett Tájházi Akadémi anyagát összefoglaló kötet a szakmai egyik hiánypótló kiadványa. Kézbe véve lépésről lépésre szerzünk tudást a tájházi muzeológiáról, legyen az épületről, az enteriőrről, vagy éppen az ismeretátadásról szó.

Utolsó bejegyzések

13 éves koromban voltam a skanzenben, és most...

Vendégkönyv >>