Még több a kiállításról

A bárányok nem hallgatnak

A bárányok nem hallgatnak

Legújabb időszaki kiállításunkból kiderül a bárányok miért nem hallgatnak, mi mindent tudnak mesélni. A különleges installációs technikával kialakított kiállítótérben több, mint 10 ország múzeumainak, gyűjtőinek 300-at is meghaladó tárgyaiból létrejövő tárlat az európai pásztorkodást és juhtartást mutatja be.

Érdekel a kiállítás

Búcsú a parasztságtól

Búcsú a parasztságtól

A néprajz alanya a parasztság. De vajon mióta nem beszélhetünk parasztságról? Mi volt az a folyamat, ami a végéhez vezetett? Drávacsehi lakóházunkban rendezett kiálíltás egy három kötetes, több évtizedes kutatást összegző könyv adaptációja, s egyben főhajtás a parasztság előtt.

Még több az alkotóról

Misztikus erdő

Misztikus erdő

Pistyur Imre Munkácsy-díjas szobrászművész alkotásaiból nyílt rendhagyó kiállítás a Skanzenben. Nemcsak a szobrok, hanem a tárlat helyszíne is különleges, a Mándoki görögkatolikus templomhoz vezető erdei ösvény. Találkozzon Mózessel, a Szolgálóval vagy éppen a Griffel!

Bebarangolom a tájegységet!

40 éves a Felső-Tiszavidék tájegység

40 éves a Felső-Tiszavidék tájegység

1974-ben, pontosan 40 éve látogatható a Skanzen Felső-Tiszavidék tájegysége. A múzeum első kiállítása a skanzenológia módszertanának magyarországi meghonosodását és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum önálló intézményként való működését jelezte. Ismerje meg közelebbről ezt a mesés tájegységet!

Átkukkantok

Öko-tudástár

Öko-tudástár

Keresgéljen képek, receptek, ötletek között online Öko-tudástárunkban, a www.skanzen.hu/oko oldalon! Öko programsorozatunkban a kerttől a gardróbig, a víztől a "szemétig" végigjártuk a fenntartható életmód minden elemét. Az így összegyűjtött tudást 14 témában található meg honlapunkon.

Megnézem a szakácskönyvet!

Konyhai kalandozások Európában

Konyhai kalandozások Európában

Miért ad ki egy múzeum szakácskönyvet? Mert a Skanzen az otthon is hasznosítható tudás átadásában hisz, és abban, hogy a főzés nem munka, hanem kreatív művészet, igazi közösségi élmény. Ehhez adunk most izgalmas bárány recepteket szerte kontinensünkről új könyvünkben.

Utolsó bejegyzések

13 éves koromban voltam a skanzenben, és most...

Vendégkönyv >>