Skanzenes az új kultúráért felelős helyettes államtitkár

A Skanzen főigazgatója helyettes államtitkár lett

A Skanzen főigazgatója helyettes államtitkár lett

Dr. Cseri Miklós a Skanzen főigazgatója 27 év után az Emberi Erőforrások Minisztériumában folytatja szakmai tevékenységét. A rendkívül sikeres intézményvezetői pályája során a szentendrei múzeum kiállításai háromszorosára nőttek. Építő, innovatív munkáját most a kulturális ágazatban folytatja július 15-től. 

Még több a kiállításról

A bárányok nem hallgatnak

A bárányok nem hallgatnak

Legújabb időszaki kiállításunkból kiderül a bárányok miért nem hallgatnak, mi mindent tudnak mesélni. A különleges installációs technikával kialakított kiállítótérben több, mint 10 ország múzeumainak, gyűjtőinek 300-at is meghaladó tárgyaiból létrejövő tárlat az európai pásztorkodást és juhtartást mutatja be.

Részletek a hosszabb nyitva tartásról

Nyári meghosszabbított nyitva tartás

Nyári meghosszabbított nyitva tartás

Augusztus 31-ig a hét utolsó három napján péntek, szombat, vasárnap meghosszabbított nyitva tartással várjuk látogatóinkat 9-től 19 óráig. A nappali forróság után a délutáni enyhüléssel így belefér még egy skanzenes kirándulás. A hosszabb hétvégi napokra hűsítő programokkal is készülünk.

A kiállítás

Bárány a konyhában

Bárány a konyhában

A bárány az egyik legősibb és legsokoldalúbban hasznosítható állat. Tejéből megannyi finomságot készítenek gazdasszonyok, szakemberek túrót, sajtot. Húsa pedig sokszor az ünnepi asztalra kerül. De milyen mélyen gyökerezik a bárány fontossága a gasztronómiában, mennyire nemzetek és vallások közötti, azt Skanzen Galériánk Bárány a konyhában című kiállítása mutatja be.

Átkukkantok

Öko-tudástár

Öko-tudástár

Keresgéljen képek, receptek, ötletek között online Öko-tudástárunkban, a www.skanzen.hu/oko oldalon! Öko programsorozatunkban a kerttől a gardróbig, a víztől a "szemétig" végigjártuk a fenntartható életmód minden elemét. Az így összegyűjtött tudást 14 témában bemutatjuk öko honlapon.

Belekötök

Kössön bele...

Kössön bele...

...a Skanzen sáljába. A jó idő megérkeztével téli ruhatárunk ismét a gardróbba kerül, s a kinőtt, megunt darabok pedig várólistára. Alkosson most nagyot ezekből a kötött ruhákból! Lebontott fonalát hozza el a Skanzenbe május 1-jén és kössön hozzá/bele a Skanzen sáljába.

Utolsó bejegyzések

13 éves koromban voltam a skanzenben, és most...

Vendégkönyv >>