Még több a kiállításról

A bárányok nem hallgatnak

A bárányok nem hallgatnak

Legújabb időszaki kiállításunkból kiderül a bárányok miért nem hallgatnak, mi mindent tudnak mesélni. A különleges installációs technikával kialakított kiállítótérben több, mint 10 ország múzeumainak, gyűjtőinek 300-at is meghaladó tárgyaiból létrejövő tárlat az európai pásztorkodást és juhtartást mutatja be.

Részletek a díjról

Nemzetközi szinten is elismert a MOKK honlapja

Nemzetközi szinten is elismert a MOKK honlapja

Az ICOM által szervezett FIAMP Nemzetközi Audiovizuális és Multimédia Fesztiválon nemzetközi elismerésben részesítette a szakmai zsűri a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központ (MOKK) honlapját. 

A kiállítás

Bárány a konyhában

Bárány a konyhában

A bárány az egyik legősibb és legsokoldalúbban hasznosítható állat. Tejéből megannyi finomságot készítenek gazdasszonyok, szakemberek túrót, sajtot. Húsa pedig sokszor az ünnepi asztalra kerül. De milyen mélyen gyökerezik a bárány fontossága a gasztronómiában, mennyire nemzetek és vallások közötti, azt Skanzen Galériánk Bárány a konyhában című kiállítása mutatja be.

Én is előveszem a régi karácsonyfadíszeket!

Karácsony egykor - tárgygyűjtés

Karácsony egykor - tárgygyűjtés

A Skanzen új kiállítása az I. világháborútól az 1970-es évekig mutatja be a karácsonyt visszaemlékezések és díszek által. A táralthoz kapcsolódóan tárgy- és történetgyűjtést szervezünk. A kiállítás megszületéséhez segítségül kérjük az Ön emlékeit tárgyakés történetek formájában.Ossza meg velünk gyermekkora karácsonyát!

Átkukkantok

Öko-tudástár

Öko-tudástár

Keresgéljen képek, receptek, ötletek között online Öko-tudástárunkban, a www.skanzen.hu/oko oldalon! Öko programsorozatunkban a kerttől a gardróbig, a víztől a "szemétig" végigjártuk a fenntartható életmód minden elemét. Az így összegyűjtött tudást 14 témában található meg honlapunkon.

Belekötök

Kössön bele...

Kössön bele...

...a Skanzen sáljába! A hidegebb időre készülve ismét áttekintjük gardróbunk tartalmát, s kerül mennyi kinőtt, megunt darab hever benne. Alkosson most nagyot ezekből a kötött ruhákból! Lebontott fonalát hozza el a Skanzenbe és kössön hozzá/bele a Skanzen sáljába Hajdúbagosi lakóházunkban.

Utolsó bejegyzések

13 éves koromban voltam a skanzenben, és most...

Vendégkönyv >>