Új kiállítás! Pásztorok: tudás, hit, hagyomány

Új kiállítás! Pásztorok: tudás, hit, hagyomány

Ki is az a tudós pásztor? A tudós pásztor az, aki a jó pásztornál is többet tud. Szakmájának igazi mestere, sőt olyanra is képes, ami már messze túl van az átlagember racionális képzeletén. Gyógyít, segít, megoldhatatlan problémákat old meg. A tudós pásztorok ma is köztünk élnek, de „láthatatlanok”.

Megnézem a nyitva tartást

Téli nyitva tartás

Téli nyitva tartás

November 15-től kezdetét veszi a Skazen téli időszámítása. Ez idő alatt hétvégente várjuk látogatóinkat 10:00 és 16:00 óra között hétről hétre változó tematikus programokkal egészen december 14-ig.  Legyen részese a Tök-életes hétvégének vagy ünnepelje a Skanzenben Szent Miklós napját!

Még több a kiállításról

A bárányok nem hallgatnak

A bárányok nem hallgatnak

Legújabb időszaki kiállításunkból kiderül a bárányok miért nem hallgatnak, mi mindent tudnak mesélni. A különleges installációs technikával kialakított kiállítótérben több, mint 10 ország múzeumainak, gyűjtőinek 300-at is meghaladó tárgyaiból létrejövő tárlat az európai pásztorkodást és juhtartást mutatja be.

Még több az alkotóról

Misztikus erdő

Misztikus erdő

Pistyur Imre Munkácsy-díjas szobrászművész alkotásaiból nyílt rendhagyó kiállítás a Skanzenben. Nemcsak a szobrok, hanem a tárlat helyszíne is különleges, a Mándoki görögkatolikus templomhoz vezető erdei ösvény. Találkozzon Mózessel, a Szolgálóval vagy éppen a Griffel!

Bebarangolom a tájegységet!

40 éves a Felső-Tiszavidék tájegység

40 éves a Felső-Tiszavidék tájegység

1974-ben, pontosan 40 éve látogatható a Skanzen Felső-Tiszavidék tájegysége. A múzeum első kiállítása a skanzenológia módszertanának magyarországi meghonosodását és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum önálló intézményként való működését jelezte. Ismerje meg közelebbről ezt a mesés tájegységet!

Átkukkantok

Öko-tudástár

Öko-tudástár

Keresgéljen képek, receptek, ötletek között online Öko-tudástárunkban, a www.skanzen.hu/oko oldalon! Öko programsorozatunkban a kerttől a gardróbig, a víztől a "szemétig" végigjártuk a fenntartható életmód minden elemét. Az így összegyűjtött tudást 14 témában található meg honlapunkon.

Megnézem a szakácskönyvet!

Konyhai kalandozások Európában

Konyhai kalandozások Európában

Miért ad ki egy múzeum szakácskönyvet? Mert a Skanzen az otthon is hasznosítható tudás átadásában hisz, és abban, hogy a főzés nem munka, hanem kreatív művészet, igazi közösségi élmény. Ehhez adunk most izgalmas bárány recepteket szerte kontinensünkről új könyvünkben.

Utolsó bejegyzések

13 éves koromban voltam a skanzenben, és most...

Vendégkönyv >>