Még több a kiállításról

A bárányok nem hallgatnak

A bárányok nem hallgatnak

Legújabb időszaki kiállításunkból kiderül a bárányok miért nem hallgatnak, mi mindent tudnak mesélni. A különleges installációs technikával kialakított kiállítótérben több, mint 10 ország múzeumainak, gyűjtőinek 300-at is meghaladó tárgyaiból létrejövő tárlat az európai pásztorkodást és juhtartást mutatja be.

A kiállítás

Bárány a konyhában

Bárány a konyhában

A bárány az egyik legősibb és legsokoldalúbban hasznosítható állat. Tejéből megannyi finomságot készítenek gazdasszonyok, szakemberek túrót, sajtot. Húsa pedig sokszor az ünnepi asztalra kerül. De milyen mélyen gyökerezik a bárány fontossága a gasztronómiában, mennyire nemzetek és vallások közötti, azt Skanzen Galériánk Bárány a konyhában című kiállítása mutatja be.

Részletek

Bérlet egész évre

Bérlet egész évre

Túl sok a látnivaló, túl sok az élmény, túl sok az együtt töltött idő, amit kár lenne kihagyni. Váltson éves bérletet a Skanzenbe, hogy semmiről se maradjon le!   Megújult Skanzen Kártyánk most számos állandó kedvezményt és időszaki akciót is tartalmaz.

Átkukkantok

Öko-tudástár

Öko-tudástár

Keresgéljen képek, receptek, ötletek között online Öko-tudástárunkban, a www.skanzen.hu/oko oldalon! Öko programsorozatunkban a kerttől a gardróbig, a víztől a "szemétig" végigjártuk a fenntartható életmód minden elemét. Az így összegyűjtött tudást 14 témában bemutatjuk öko honlapon.

Kipróbálom!

Örökség műhelyek

Örökség műhelyek

Átörökítés praktikusan, legyen az sütés-főzés kemencében, kemenceépítés, gyógynövényhasználat, növényi festék készítés. Örökség Műhelyeink felnőtteknek szóló egynapos hétvégi tanfolyamaink, ahol a régóta vágyott tudást lehet gyakorlati oldalról elsajátítani. Szakemberek évtizedes tapaszataikat adják át a műhelyeinkben, amit már kipróbáltak jó párszor.

Belekötök

Kössön bele...

Kössön bele...

...a Skanzen sáljába. A jó idő megérkeztével téli ruhatárunk ismét a gardróbba kerül, s a kinőtt, megunt darabok pedig várólistára. Alkosson most nagyot ezekből a kötött ruhákból! Lebontott fonalát hozza el a Skanzenbe május 1-jén és kössön hozzá/bele a Skanzen sáljába.

Utolsó bejegyzések

13 éves koromban voltam a skanzenben, és most...

Vendégkönyv >>