ÁLLÁSAJÁNLATOK


A szentendrei Skanzen felvételt hirdet kiállításőr és hagyományőr munkakör több formájára a 2014-es nyitva tartási időszakra.
A jelentkezés feltétele fényképes önéletrajz, amit a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre 2001, Pf 63. címre kérünk postázni vagy a vajda.sandor@sznm.hu email címre elküldeni.

Feladatok:
Kiállításőr feladatai: a rá bízott kiállítás felügyelete, a tárlatról és általában a múzeumról, a múzeumi programokról információk közlése a látogatókkal. További feladata a rá bízott épület tisztán tartása, környezetének gondozása, az épülethez tartozó kiskert karbantartása.

Hagyományőr feladatai: a kiállításőrnél feltüntetett feladatokon túl egy-egy adott épületben működtetett speciális múzeumi program vezetése, mely egy meghatározott forgatókönyv szerint zajlik.
Ezen, ún. hagyományőri tevékenységeket bemutató helyszíneink között az alábbi álláslehetőségeket kínáljuk: 
      ”Népi misztikum” helyszín: a helyszínen a hagyományos népi hiedelemvilág bemutatása zajlik egy előre kialakított forgatókönyv szerint, melyhez kapcsolódik múzeumi óra vezetése is. Ide elsősorban jó kommunikációs készséggel és nyitott személyiséggel rendelkező személyek jelentkezését várjuk.
      ”Falusi iskola” helyszín: a múzeumban berendezett, XX. század első felében osztatlan rendszerben működött hagyományos falusi iskola üzemeltetése a feladat; emellett az iskolai óra megtartása, igény esetén múzeumi óra vezetése a látogatóknak. Itt előnyt jelent a felvételnél a tanítási rutin.
      ”Alföldi állattartó tanya” helyszín: az itt dolgozó hagyományőr feladatai közé tartozik az állattartó alföldi tanya tevékenységének ismertetése és bemutatása, az állatok bemutatása, előre kialakított forgatókönyv szerinti múzeumi óra vezetése. A jelentkezésnél előnyt jelent, ha otthonosan mozog az állatok között. 

Munka rendje:
A kiállításőr és a hagyományőr megbízatása határozott időre szól, 2014. április 1-től október 31-ig.
A kiállításőri munkakörben hirdetünk meg több állást, melyek munkavégzése napi 4 illetve 8 órában történik a múzeum nyitvatartási rendjéhez igazodva. A 4 órás kiállításőri munkavégzés péntektől vasárnapig 9-17 óra között, a 8 órás kiállításőri munkavégzés keddtől vasárnapig 9-17 óra közötti időszakra vonatkozik.
A hagyományőri munkakörben a fentebb részletesen bemutatott feladatkörökben hirdetünk állást, mely minden esetben 8 órás foglalkoztatást jelent keddtől vasárnapig 9-17 óra között a múzeum nyitva tartási rendjéhez igazodva.

Jelentkezésnél kérjük jelölje meg, hogy elsősorban mely feladatkörre jelentkezik!

Bérezés:
Közalkalmazotti bértábla szerint.

A felvételnél előnyt jelent:
•    Idegen nyelv ismerete
•    Érettségi vizsga
•    Jó kommunikációs képesség
•    Kerti munkák ismerete
•    Kézügyesség (pl.: varrás, hímzés, horgolás, faragás, sütés, főzés ismerete)

További információ:
Vajda Sándortól kérhető (vajda.sandor@sznm.hu, 06-26/502-553 ill. 06-30/411-4877) hétköznap 9 és 16 óra között.

 

<< Vissza

Utolsó bejegyzések

13 éves koromban voltam a skanzenben, és most...

Vendégkönyv >>