Faültetés a Skanzenben

Az ausztráliai Ian Riseley, a Rotary Club International frissen választott világelnöke a Skanzenben indította útjára világméretű faültetési akcióját.
Szerző: Skanzen 2017. július 07.

Magyarországra látogatott Ian Riseley, a Rotary Club Világelnöke. A Világelnök a szentendrei Skanzenben a magyarországi Rotary Clubok képviselőivel 58 fát ültetett, amelyet a későbbiekben még 1500 fa elültetése követhet majd.

 

Az ausztráliai Ian Riseley, a Rotary Club International frissen választott világelnöke első hivatalos útján érkezett hazánkba. A magyarországi Rotary klubok vezetőivel közösen a Skanzenben indította útjára világméretű faültetési akcióját, amelynek során júliusban 58 fát ültettek.

 

A jövő és jelen találkozása jegyében Ian Riseley, Mészáros Zoltán Kormányzó és a Skanzen vezetője, dr. Cseri Miklós az első elültetett facsemete árnyékában egy időkapszulát helyezett el az utókor számára a magyar Rotary Klubok üzeneteivel. Ezután valamennyi magyarországi - szám szerint 58 - Rotary Klub elültette facsemetéjét. A tervek szerint ez egy Rotary Emlékhely alapját szolgálja majd, amelyet októberben további 1500 fa elültetésekor avatnak fel.

rotary rotary club faültetés


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Felhők között

Az Ünnepi Könyvhétre érkezett meg a Skanzen legújabb kiadványa, Weinstock Ernő első világháborós fotóalbumát bemutató Felhők között című könyv.
Szolgáltatások

Rendezvényhelyszínek

Számos zártkörű rendezvénynek adhat helyet a Skanzen. Csapatépítő vagy családi nap, céges rendezvény, konferencia, esküvő esetén is ideális választás lehet múzeumunk.
Látogatás

Legyél a Skanzen Vonat önkéntese

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum önkéntes programja EGYEDÜLÁLLÓ, INGYENES képzési lehetőséget kínál a vasút és a régmúlt kedvelőinek. A jelentkezők a tanfolyam sikeres elvégzése...