Tárgyat szeretne felajánlani?

Tárgyat szeretne felajánlani a múzeum részére? Kérjük, olvassa el tájékoztatónkat.
Szerző: Skanzen 2020. július 28.

Mit tegyen, ha tárgyat szeretne
felajánlani a Skanzennek?

 

 

1Skanzen_SZNM_gyujt_1973.15.15._festettlada.jpg

Festett láda a Skanzen gyűjteményéből (SZNM, 1973.15.15.)

 

1. Email

- Kérjük, elsőként mindenképpen előzetesen küldjön nekünk emailt!

 

2. Fotó

- Az emailben csatoljon néhány fotót a felajánlandó tárgyról.

- A melléklet maximum mérete nem haladhatja meg a 9MB-ot.

 

3. Leírás, történet

- Ha lehetséges, írjon le minden részletet a tárgyról, és ha kapcsolódik hozzá történet, azt is várjuk. A tárgyleírás és a tárgytörténet a pontosabb adatoláshoz és a későbbi tudományos feldolgozáshoz igen hasznos lehet.

 

Kérjük, az emailt az alábbi címre küldje:

 

felajanlas@skanzen.hu

 

Fontos tudni még: 

- Ahhoz, hogy a tárgy beleltározható legyen, minden esetben dokumentálnunk kell, hogy az adott tárgy a múzeum tulajdonába került (úgynevezett ajándékozási szerződéssel vagy vásárlási szerződéssel). Ezért mindenképpen lépjen velünk kapcsolatba, ne hagyjon a múzeumban őrizetlenül tárgyat!

- Mivel sok esetben már rendelkezünk kellő példánnyal egy-egy tárgytípusból, előfordulhat, hogy nincs módunkban befogadni a felajánlott tárgyat. Amennyiben szükségünk lehet a tárgyra, jelezzük Önnek.

- Gyűjteményünk nem korlátozódik kizárólag a múzeumban jelenleg megjelenített korokra (a 18. sz. közepétől a 20. sz. közepéig). Egészen a napjainkig tartó időszakból végzünk gyűjtéseket, ahogy ezt a járvány alatt hordott maszkok gyűjtése is illusztrálja. Várunk akár olyan, 20. századi tárgyakat is, melyek az adott kor tárgykultúráját tükrözik vissza.

 

SZNM_jatek_furdoszoba_2019.43.37.1-3..jpg SZNM_jatek_furdoszoba_mutargy_2019.43.37.1-3..jpg

Egy 1950-es, 1960-as évekből származó játék fürdőszoba a padlásról. Mára a Skanzen műtárgyállományának egy darabja. (SZNM, 2019.43.37.1-3.) 

 

Ha érdekli, hogyan és hogyan gyűjtik néprajzosaink a leendő műtárgyakat, ajánljuk Önnek az alábbi cikket.

Skanzen tárgyak műtárgyak gyűjtemény tárgyfelajánlás tárgyvásárlás tárgyeladás


Kapcsolódó cikkek
A Skanzen

Műtárgy-gyűjtemény

A Skanzen a Magyarországon és a határon túl élő magyar közösségek tárgyi emlékeit gyűjti, állítja ki és teszi közzé digitális formában.
Látogatás

Skanzen Kártya

Váltson Skanzen kártyát, hogy egész évben ingyen látogathassa a Skanzent, és élvezze a Skanzen Kártyához kapcsolódó további előnyöket!
Tanulás

ÚJ! Faműves tábor 2022

Faműves nyári tábor - először a Skanzen történetében! Várjuk a fát és az alkotást kedvelő felnőtteket és nagyobbacska gyerekeket! Ismerkedjünk meg a fával közösen, és...