BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

15 éves a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ
Szerző: Skanzen 2021. október 19.

2006 óta működik a Szabadtéri Néprajzi Múzeum igazgatóságaként a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, amelynek alapítása óta célja, hogy támogassa a hazai muzeális intézmények megújulását, növelje a közoktatásban elfoglalt szerepüket, és erősítse a szolgáltatói szemléletet és a társadalmi beágyazottságot a múzeumokban. Az utóbbi másfél évtizedben e célokért dolgoztak számtalan külső szakemberrel, kollégával és múzeumi koordinátorral közösen.  

 

MOKK1..jpg

 

Az október 18-i születésnapi ünnepségen dr. Cseri Miklós, a Skanzen főigazgatója mondott köszöntőt. A MOKK jelenéről és jövőjéről beszélt Nagy Magdolna, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum - MOKK igazgatója. Dr. Bereczki Ibolya, a Skanzen ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese bemutatta a a Múzeumi iránytű 30. számaként megjelenő Távol is közel… című kiadványt, majd Káldy Mária, az SzNM - MOKK alapító igazgatója szubjektív tárlatvezetésssel hozta közel a MOKK 15 kiállítást. 

 

 

MOKK szülinap


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Legyél a Skanzen Vonat önkéntese

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum önkéntes programja EGYEDÜLÁLLÓ, INGYENES képzési lehetőséget kínál a vasút és a régmúlt kedvelőinek. A jelentkezők a tanfolyam sikeres elvégzése...