Díjázták az év tájházvezetőjét

Tisztújító közgyűlését tartotta a Magyarországi Tájházak Szövetsége. Átadták az "Év Tájházvezetője" díjat.
Szerző: Skanzen 2017. április 10.

 

2017. április 8-án megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyarországi Tájházak Szövetsége a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban.

 

tajhaz2017.jpg

 

A rendezvényen átadták az idei "Év Tájházvezetője" díjat a kiemelkedő tájházvezetői, hagyományőrző és közösségteremtő munka elismeréseként. A díjat Kulik Melinda történész-néprajzkutató, a szegedi Napsugaras Tájház vezetője nyerte el. A díj nemcsak a fiatal kutatónak és a tájház, mint múzeumi bemutató helyszín, néprajzi gyűjtemény vezetőjének szól, hanem egy olyan szervező egyéniségnek, aki közösségi térré formálta ezt az oktatási helyszínt. A jó tájház nem csupán a múlt emlékeinek felsorolását nyújtja a látogatóknak, hanem a pedagógia, az andragógia, a közművelődés, a népművészeti mesterkedések módszereit ötvözve komplex élményeket teremt, ahol a gyökereit őrző közösség van jelen.

 

A közgyűlésen a szervezet élére ismételten, három évre megválasztották dr. Bereczki Ibolyát, ügyvezető elnök Hegedűsné Majnár Márta lett. Az idén 15 esztendős országos hatókörű civil szervezet megújította Elnökségét és Felügyelő Bizottságát is.

 

Az eseményről képeket itt találhat.

Az idei díjazottról bővebben itt olvashat.

 

További információ

Angeli Adrienn

sajtóreferens

Telefonszám: 36 30 7488547

adrienn.angeli@sznm.hu

 

 

Magyarországi Tájházak Szövetsége tájházszövetség Év tájházvezetője Napsugaras Tájház Kulik Melinda dr. Bereczki Ibolya Hegedűsné Majnár Márta tisztújítás


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Skanzen 50 kiállítás

Skanzen 50 címmel nyílt kiállítás a Skanzen Galériában. A rendhagyó múzeumtörténeti kiállítás a Szabadtéri Néprajzi Múzeum 50 éves múltját, jelenét és jövőjét villantja fel.
Látogatás

Skanzen Futóbérlet

Kapcsolódjon ki aktívan a Skanzenben! Nem mindennapi, természetvédelmi területen, 100-200 éves épületek között, biztonságban sportolhat, futhat a Skanzenben. Nevezzen be egy körre!
Tanulás

Irodalmi tábor nagyoknak

Különleges napközis táborral várja az idén 50 éves Skanzen a 9-14 éveseket. Molnár Krisztina Rita, a Skanzen mesekönyvének írója Raffai Péterrel tartja idei irodalmi táborunkat.
Látogatás

Élő Történelem

A Skanzen idei szezonjának egyik fő látványosságával, az Élő Történelemmel invitálja a látogatókat a múzeumba a nyári szezonban.