GRATULÁLUNK!

Dr. Sári Zsolt az ICOM Magyar Nemzeti Bizottságának új elnöke.
Szerző: Skanzen 2021. december 13.

Új elnökséget választott az ICOM (International Council of Museums) Magyarország. A szervezet 2021. december 3-án a Budapesti Történeti Múzeumban tartotta meg tisztújító közgyűlését, ahol a szervezet új elnökévé választották dr. Sári Zsoltot, a Skanzen főigazgató-helyettesét. A szervezet titkára Molnárné Aczél Eszter (Budapesti Történeti Múzeum) lett.

 

Az elnökség tagjai:

Berényi Marianna (Néprajzi Múzeum),

dr. Csapláros Andrea (Savaria Múzeum, Szombathely),

dr. Katona Júlia (Iparművészeti Múzeum),

Kónya Béla Tamás (Szépművészeti Múzeum - Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ),

dr. Róka Enikő (BTM - Fővárosi Képtár),

dr. Ringer István (PIM-Kazinczy Ferenc Múzeum, Sátoraljaújhely) és

dr. Zsigmond Gábor (Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum).

 

Sári Zsolt.jpg

 

Sári Zsolt több mint egy évtizede az ICOM Magyarország tagja, az elmúlt hat évben tagja volt a szervezet elnökségének. Részt vett az ICOM Rio de Janeiró-i, milánói és kiotói konferenciáján, az utóbbin előadást is tartott a Múzeumok és emberi jogok szekcióban. Több Európai Uniós projektet vezetett a Kultúra 2000, a Kultúra 2007-13 keretprogram támogatásával, valamint a Grundtvig és az Ersamus+ programokban. 2019-ben az USA State Department IVLP programjának ösztöndíjával egy hónapot töltött az Egyesült Államokban. 2019 óta az Európai Szabadtéri Múzeumok Szövetségében (AEOM) a board tagja, 2021-től az AEOM alelnöke.

 Kapcsolódó cikkek
Látogatás

A test határai

2020-ban Határtalan Skanzen címmel tematikus évet rendeztünk, amely sok szempontból járta körbe a határ kérdését. Idén tovább bővítettük a témakört, és új időszaki...