Egy tisztább jövőért - nem csak egy hétig!

A Hulladékcsökkentési Héthez 2020-ban a Skanzen is csatlakozott.
Szerző: Skanzen 2020. november 24.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét célja, hogy felhívja a figyelmet a hulladékcsökkentés jelentőségére. A kezdeményezés ösztönözni szeretné a lakosságot, hogy az élhetőbb, tisztább környezetért és a környezetkímélőbb életmód érdekében tudatosan figyeljenek mindennapi fogyasztási szokásaikra.

 

hulladék.jpg

 

Magyarországon 2012 óta szervezik meg az eseményt november utolsó hetében. A Hulladékcsökkentési Héthez csatlakozók saját lehetőségeiket felmérve valósítják meg és teszik közkinccsé ötleteiket annak érdekében, hogy azokat mások is megismerjék.

 

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2020 programhoz csatlakozva a Skanzen a múzeum Facebook oldalán és online csatornáin olyan praktikákat, tartalmakat oszt meg, amely elődeink tudásával segíti a ma emberét abban, hogyan tud környezettudatosabban, kevesebb pazarlással élni.

 

Posztjainkban újraéledt tárgyakat mutatunk be régen és most, környezettudatos karácsonyi díszekkel és ötletekkel szolgálunk, és felvillantjuk, hogyan hasznosították a hadianyag hulladékot a katonák az I. világháború idején.

 

Kövessék a Skanzen Facebook oldalát! 

 

A Hulladékcsökkentési Hét kampány magyarországi koordinátora 2020-ban az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság felkérésére és támogatásával az ÉMI Nonprofit Kft!

 

 

környezet projekt hulladék


Kapcsolódó cikkek
A Skanzen

FaluFotó

Már elérhető a Magyar Nemzeti Levéltárral közösen lérehozott FaluFotó Adatbázis.
Szolgáltatások

Rendezvényhelyszínek

Számos zártkörű rendezvénynek adhat helyet a Skanzen. Csapatépítő vagy családi nap, céges rendezvény, konferencia, esküvő esetén is ideális választás lehet múzeumunk.