Legyen részese közelmúltunk kutatásának

Segítse kutatásunkat kérdőívünk kitöltésével!
Szerző: Skanzen 2021. március 11.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Magyar Nemzeti Levéltár közös kutatása A „létező szocializmus” életvilágai – A vidéki miliők rendszerváltása című projekt keretein belül az 1980-as évektől napjainkig megfigyelhető változásokat vizsgálja vidéki környezetben. A nyolcvanas évek elején a Hazafias Népfront kezdeményezésére, a „felszabadulás” évfordulójára készülve helyi könyvtárosok, aktivisták és profi fotósok fényképezték végig Magyarország utcáit. A cél a hazai falvak csinosodásának, átalakulásának bemutatása volt. Ma ugyanezek a fényképek visszafelé tekintve a rendszerváltás előtti faluképek egyedülálló részletességű dokumentációját jelentik.

 

Kérdőívünk kitöltésével aktív részese lehet rendszerváltással kapcsolatos kutatásunknak és segítségével saját településének múltját is jobban megismerheti!

A kitöltés körülbelül 15–20 percet vesz igénybe, a válaszadás önkéntes, anonim. https://forms.gle/kW4UR51xhDkumyHYA

Köszönjük, hogy a kérdőív kitöltésével segíti munkánkat!

 

Amennyiben szívesen osztaná meg velünk fényképeit vagy mesélné el személyes emlékeit és történeteit egy beszélgetés keretein belül, akkor kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-mail címen: rendszervaltas.skanzen@gmail.com, vagy a következő telefonszámon: +36 30 754 9962. (A pandémiára való tekintettel a személyes beszélgetések online felületen vagy telefonon keresztül valósulnak meg, az Ön igényeinek megfelelően.)

 

Adatkezelési szabályzatunkról a következő weboldalon tájékozódhat:

http://skanzen.hu/hu/adatvedelmi-szabalyzat

kutatás rendszerváltás


Kapcsolódó cikkek
Szolgáltatások

Rendezvényhelyszínek

Számos zártkörű rendezvénynek adhat helyet a Skanzen. Csapatépítő vagy családi nap, céges rendezvény, konferencia, esküvő esetén is ideális választás lehet múzeumunk.
Látogatás

Legyél a Skanzen Vonat önkéntese

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum önkéntes programja EGYEDÜLÁLLÓ, INGYENES képzési lehetőséget kínál a vasút és a régmúlt kedvelőinek. A jelentkezők a tanfolyam sikeres elvégzése...
Látogatás

Felhők között

Az Ünnepi Könyvhétre érkezett meg a Skanzen legújabb kiadványa, Weinstock Ernő első világháborós fotóalbumát bemutató Felhők között című könyv.