Étkezés a Skanzenben

A Skanzenben számos módon megízlelheti a vidéki magyar ételeket. A múzeum területén 3 állandó vendéglátóhelyiség: a Jászárokszállási Fogadó, a Resti, a Pékség fogadja látogatóinkat. Nyáron a Fagylaltozó hűsítő kínálatával bővül ki kínálatunk.

Jászárokszállási Fogadó
Az Alföl dtájegység utcasorán álló fogadó a tájjellegű ételek, és frisssensültek gazdag választékával fogadja a betérő vendégeket. A 400 fős befogadásra alkalmas fogadó ideális helyszíne családi és céges rendezvényeknek.
A múzeumban látható épület a Jászárokszálláson ma is álló egykori fogadó hiteles másolata. Az eredetileg postakocsi és lóváltó állomásként működő építmény a 18. század elejéről származik. Az ide érkezők itt lovat válthattak, megvacsorázhattak és megszállhattak éjszakára. A helyi hagyomány szerint XII. Károly svéd király is megszállt itt 1712-ben. A fogadóban, mely a betyárok kedvelt tartózkodási helye volt a múlt század elején, a nép körében népszerű Rózsa Sándor is megfordult. A helyiek úgy tudják, hogy a pincéből titkos folyosón át lehetett elmenekülni a pandúrok elől.


Letölthető menüsor
- Menüajánlat csoportoknak, rendezvényekhez
- Diákmenük
- Esküvői menük
- Látogatói menük
- Italajánlatok
- Gulyásleves-főző tanfolyam

ELÉRHETŐSÉGEK:
Jászárokszállási Fogadó Kft.
Szentendre, Sztaravodai út
Tel.: 30/618-6230; 20/770-4087
Tel.: 26/315-723
Web: www.skanzenfogado.hu
E-mail: fogado@sznm.hu

Izsáki pékműhely
A pékség kis boltjában a helyi mester által készített édes és sós süteményeket kóstolhatják meg a látogatók. Kapható itt kovásszal készült kenyér, rongyos kifli, kenyérlángos, túrós táska és még sok egyéb finomság.Resti
A Skanzen bejárati épületeként működő Mezőhegyesi vasútállomás peronján található a Resti. A vonatra várakozva, a kirándulás során felfrissülésre várva egy finom kévára, teára, frissen csapolt sörre érdemes betérni, ahogy egykor tették ezt a vonatutasok.Fagylaltozó
A bejárati épület terén szezonálisan működő fagyizó minőségi hűsítő fagylaltok szlése válsztékával várja a melegben tikkadozókat.


Látogatás

Skanzen Futóbérlet

Kapcsolódjon ki aktívan a Skanzenben! Nem mindennapi, természetvédelmi területen, 100-200 éves épületek között, biztonságban sportolhat, futhat a Skanzenben. Nevezzen be egy körre!
Látogatás

Skanzen 50 kiállítás

Skanzen 50 címmel nyílt kiállítás a Skanzen Galériában. A rendhagyó múzeumtörténeti kiállítás a Szabadtéri Néprajzi Múzeum 50 éves múltját, jelenét és jövőjét villantja fel.
Tanulás

Irodalmi tábor nagyoknak

Különleges napközis táborral várja az idén 50 éves Skanzen a 9-14 éveseket. Molnár Krisztina Rita, a Skanzen mesekönyvének írója Raffai Péterrel tartja idei irodalmi táborunkat.