Skanzen mesekönyv

Szerző: 2016. április 15.

Egy eltévedt ikerpár kalandjai a Skanzenben

 

A Skanzen mesebeli környezete újabb kötet írására ihlette a nagy sikerű Maléna kertje íróját, Molnár Krisztina Ritát, így született meg a Mákszem és Gubó eltűn(őd)ik című meseregény.

 

A könyvben a főszereplő ikerpár a múzeum álomszerű csodavilágában indul kalandokra, melyek során többek kiderül, boszorkány-e valójában Telihold néni, mit tud az Illatos lányka, ki az a Mitmitke, és ki nyivákol a vízimolnár padlásán.

skanzen_makszem_es_gubo_2.jpg 

A mesét 8-12 éves gyerekeknek ajánljuk, akik a Skanzenben végigbóklászhatják Mákszem és Gubó kalandjainak útvonalát: belehuhoghatnak a félelmetes léleklyukba, felfedezhetik a különös szatócsboltot, megkóstolhatják Telihold néni gyógyteáit vagy a mesebeli pogácsát, megtanulhatják a vízimolnártól a bűvös mondókát, megsimogathatják a viháncoló Mákost és Gubát, a Skanzen pulijait, szusszanhatnak egyet a zakatoló Békán ülve, ahogy a mese főszereplői tették.

 

Az elbűvölő illusztrációkat Schall Eszter készítette, aki többek között Janikovszky Éva és Nemes Nagy Ágnes legendás gyerekkönyveinek újabb kiadásait is illusztrálta.

 

A könyv megvásárolható a Skanzen boltjaiban, de a nagyobb könyvesboltok polcain is megtalálható.

 

“A jó mesék nemcsak a csodák birodalmát nyitják meg a gyerekek előtt, hanem útravalóul is szolgálnak számukra. Molnár Krisztina Rita meséje igazi hamuban sült pogácsa: olyan világot idéz, amelyben régi mesteremberek tudása elevenedik meg azzal a céllal, hogy a mai gyerekeknek is hasznára váljék. A mese kíváncsi és bátor ikerpár hőse, Mákszem és Gubó kalandos utat járnak be a Skanzenben, melynek során egy másik valóságsíkot és önmagukat is mélyebben megismerik. A történetet azoknak ajánlom, akik nem félnek a látható dolgok mögött rejlő titkokat megismerni. “

                                                                                                              Boldizsár Ildikó meseterapeuta

 

Olvasd el, mit írtak az üveghegy.com-on a könyvről!

 

OLVASS BELE  A KÖNYVBE!

Mákszem és Gubó eltűn(őd)ik mesekönyv gyerekkönyv Molnár Krisztina Rita


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

Irodalmi tábor nagyoknak

Különleges napközis táborral várja az idén 50 éves Skanzen a 9-14 éveseket. Molnár Krisztina Rita, a Skanzen mesekönyvének írója Raffai Péterrel tartja idei irodalmi táborunkat.
Látogatás

Skanzen 50 kiállítás

Skanzen 50 címmel nyílt kiállítás a Skanzen Galériában. A rendhagyó múzeumtörténeti kiállítás a Szabadtéri Néprajzi Múzeum 50 éves múltját, jelenét és jövőjét villantja fel.