Díjat nyert a Skanzen munkatársa

Pulszky Károly-díjat vehetett át Németh Szandra történész-muzeológus.
Szerző: Skanzen 2021. szeptember 23.

Alapításának 30. évfordulója alkalmából ünnepi közgyűlést tartott a Pulszky Társaság szeptember 16-án a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az ünnepi eseményen adták át a szervezet 2021. évi elismeréseit. Pulszky Károly-díjat vehetett át dr. Németh Szandra, a Skanzen történész-muzeológusa is.

 

Németh Szandra.jpg

 

A negyven év alatti fiatalok Pulszky Károly-díját idén három muzeológusnak ítélték oda. Dr. Németh Szandra, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Hajagos Csaba, a Kecskeméti Katona József Múzeum és Huszár Mihály, a Marcali Múzeum munkatársa nyerte el a címet.

 

A Pulszky Károly-díj a Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület - által adományozott szakmai elismerés a 40. életévüket még be nem töltött muzeológusoknak, restaurátoroknak, közművelődési és tudásátadási szakembereknek, vagy más szakágban tevékenykedő múzeumi munkatársaknak. Kiemelkedő teljesítményük elismeréseként olyanok kapják a díjat, akik irányító, elméleti, tudományos vagy gyakorlati munkájukkal jelentős mértékben hozzájárultak a magyar múzeumügy fejlődéséhez, a múzeumokban őrzött tudás széleskörű társadalmi népszerűsítéséhez, megújításához, továbbfejlesztéséhez. 

díj Pulszky


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

Év-kör-kép

Az évszakok váltakozása, a gazdasági év munkaalkalmai és a jeles napok szokásai meghatározták a paraszti életmódot. Az évkörnek megfelelően „mindent a maga idejében” végzünk.
Tanulás

Örökség Műhelyek

Mit hagytak ránk örökül elődeink? Van ezek között a „régi, de nem ósdi” dolgok között valami, ami képes túlélni évszázadokat, megújulni, életünk részévé válni? Ezekre a...