Kutyakódex

Gyakori látogatói kérdésre válaszolva néhány hasznos tudnivaló arról, hogyan lehet kutyával látogatni szabadtéri múzeumunkat. Kutyakódex gazdiknak!
Szerző: Skanzen 2018. március 29.

Be szabad-e jönni kutyával a múzeumba?

A Skanzen gyönyörű természeti környezete, a csend, a nyugalom, és a tágas zöldterületek sok gazdit vonzanak kutyáikkal. Múzeumunk továbbra is szeretettel várja őket, hiszen célunk, hogy aki szeretne, kikapcsolódásra találjon, ami nem csak tartalmas, de igazi feltöltődést is kínál a dolgos hétköznapok után. 

 

 kutya-a-skanzenben.jpg

 

A múzeumnak tényleg van parkja?

Igen, a múzeum nem csak épületegyüttesekből, hanem azokat körülölelő hatalmas zöld felületekből áll. A teljes múzeum területe 60 hektár, így számos felfedezésre váró helyet ígér a kutyáknak, akik számára igazi kaland lehet egy múzeumi túra. A múzeum egésze a Duna-Ipoly tájvédelmi körzet része, tehát védett övezet és különös odafigyelést kíván. Közös érdekünk, hogy megőrizzük környezetünk tisztaságát és ezt kérnénk azoktól a gazdiktól is, akik kutyájuk társaságában lépnek be a szabadtéri kiállítás területére.

 

Mit érdemes tudni, ha kutyával érkezünk?

Néhány szabályt azért nem árt, ha betartunk, hogy más is ugyanúgy élvezhesse a múzeum látogatását. Ezért összeállítottunk egy kutyakódexet a gazdik számára.

 

A Skanzen Kutyakódexe

 

♦ Belépés ebeknek

Kutyáknak a belépés ingyenes, a közlekedés lehetőleg a gazdival együtt, a főbejáraton keresztül történjen.

 

♦ A kutya felszerelése

A kutyák az ebtartási szabályoknak megfelelően pórázzal, szájkosárral hozhatók csak be a múzeum területére. Gyakori látogatói kérdésre válaszolva: Kérjük, ebben a kutya mérete és természete ne legyen befolyásoló tényező, tartsuk tiszteletben a többi látogató biztonságát!

 

♦ Tisztaság mindenek előtt

A kutyapiszok eltakarítása a gazdi felelőssége (gondoljon a gyerekekre!).

 

♦ A kutya és a kiállítás

Kérjük, ne tegye a kutyát a kiállítás részévé. Ebek számára az épületekbe tilos a belépés, de reméljük, az óriási zöld területek kárpótolják őket ezért a kellemetlenségért.

 

♦ Egyéb állatok

Az állattartó tanyát kérjük, lehetőleg ne közelítsék meg a kutyusokkal az állatok nyugalmára való tekintettel.

 

Köszönjük a házszabályok betartását és kellemes látogatást kívánunk kutyáknak, gazdiknak egyaránt!

 

Örömmel vesszük, ha látogatásukat megörökítik és a közösségi média felületein #szentendreiskanzen vagy #kutyabaratmuzeum hashtaggel megosztják.

 

További kérdések esetén elérhetőségünk:

+36 (26) 502 537

latogato@sznm.hu

kutya eb kutyák ebek házszabály kutyatartás póráz nyakörv gazdik


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Felhők között

Az Ünnepi Könyvhétre érkezett meg a Skanzen legújabb kiadványa, Weinstock Ernő első világháborós fotóalbumát bemutató Felhők között című könyv.
Tanulás

ÚJ! Faműves tábor 2022

Faműves nyári tábor - először a Skanzen történetében! Várjuk a fát és az alkotást kedvelő felnőtteket és nagyobbacska gyerekeket! Ismerkedjünk meg a fával közösen, és...