Ingyenes tárlatvezetések

Ingyenes tárlatvezetéseken vehetnek részt látogatóink szombatonként. Részletekért kattintson!
Szerző: Skanzen 2019. február 22.

Ingyenes tárlatvezetések

szombatonként a Dél-Dunántúl tájegységben

 

Múzeumunk ingyenes tárlatvezetéseket kínál szombatonként,  egyéni látogatók számára a nyitvatartási szezonban. A vezetéseket önkénteseink és a múzeum néprajzos munkatársai tartják.

 

Az idei szezonban áprilistól induló séták résztvevői sok érdekességet, háttérinformációt tudhatnak meg a Dél-Dunántúlt bemutató tájegységről. Nem csak gazdag tárgyi, építészeti kultúráját, különböző vallású és származású összetételét ismerhetik meg a tájegységi sétán keresztül, hanem az itt található, a 20. század fontos történelmi epizódjait (a lakosságcserét, a kitelepítéseket, a kényszermunkát és a kollektivizálást) bemutató tematikus kiállításainkba is bepillantást nyerhetnek.

 

skanzen_hidasilakohaz.jpg

 

FONTOS!

- A tárlatvezetések csak egyéni érdeklődőknek szólnak. Ha csoporttal érkezne és tárlatvezetést szeretne, kérjük, az alábbi elérhetőségeken érdeklődjön.

- Nem tartunk ingyenes tárlatvezetést rendezvényre eső napokon. (Rendezvényeink időpontjait itt találja.)

- Egy alkalom egy tájegységen belüli vezetést tartalmaz. 


Időpontok 2019-ben:

Április 6-tól minden szombaton, 14:00-kor  

(kivéve május 25-én, augusztus 17-én és szeptember 7-én)

 

Találkozás:

a tájegység bejáratánál

 

Ha szívesen tartana Ön is önkéntes tárlatvezetést, várjuk jelentkezését az onkentes@skanzen.hu emailcímen. Bővebben az önkéntességről >>

Bővebb információ:

a 06/26-502-537-es információs vonalon, vagy

a helyszínen az információs pultnál

tárlatvezetés ingyenes ingyenes tárlatvezetés dél-dunántúl


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Dél-Dunántúl tájegység

A Skanzen Dél-Dunántúl tájegysége 9 portán és egy szőlőhegyi tanyán keresztül mutatja be a régió építkezését, lakáskultúráját és életmódját.
Tanulás

Örökség Műhelyek

Mit hagytak ránk örökül elődeink? Van ezek között a „régi, de nem ósdi” dolgok között valami, ami képes túlélni évszázadokat, megújulni, életünk részévé válni?
Szolgáltatások

Rendezvényhelyszínek

Számos zártkörű rendezvénynek adhat helyet a Skanzen. Csapatépítő vagy családi nap, céges rendezvény, konferencia, esküvő esetén is ideális választás lehet múzeumunk.