Ingyenes tárlatvezetés a Turizmus Világnapján

Sétánk során megismerjük a Dél-Dunántúl tájegység építészeti és tárgyi örökségét.
Szerző: Skanzen 2019. szeptember 18.

skanzen_hidasilakohaz_konyha.jpg

 

Ingyenes tárlatvezetés a Skanzenben

a Turizmus Világnapja alkalmából

 

Sétánk során megismerjük a Dél-Dunántúl tájegység építészeti és tárgyi örökségét, a lakóházakon keresztül pedig néhány családtörténetbe is bepillanthatunk.

 

A múzeum legnagyobb területen fekvő tájegységében bejárhatjuk Tolnát-Baranyát. A Dél-Dunántúl sokszínű kultúráját nem csak építészeti, tárgytörténeti szempontból ismerhetjük meg, hanem családtörténeteken keresztül is bepillantást nyerhetünk a régió egykori mindennapjaiba. A kiállítás minden házban egy-egy család történetének adott pillanatát rögzíti. 

 

A tárlatvezetés résztvevői sok érdekességet, háttérinformációt tudhatnak meg a Dél-Dunántúlt bemutató tájegységről. Nem csak gazdag tárgyi, építészeti kultúráját, különböző vallású és etnikai összetételét ismerhetik meg a tájegységi sétán keresztül, hanem az itt található, a 20. század fontos történelmi epizódjait (a lakosságcserét, a kitelepítéseket, a kényszermunkát és a kollektivizálást) bemutató tematikus kiállításainkba is bepillantást nyerhetnek.

Időpont: 2019. szeptember 27., 14:00

Találkozási pont: a Dél-Dunántúl tájegység bejáratánál
Max. létszám: 35 fő

Skanzen Turizmus Világnapja tárlatvezetés ingyenes program program


Kapcsolódó cikkek
Szolgáltatások

Gyerekszülinap

Gyermeke születésnapját, névnapját az ovis társakkal, osztálytársakkal vagy a család aprajával, nagyjával együtt szeretné megünnepelni?