Csapatépítő programok

Csapatélményt, kreativitást és játékos szórakozást ígér mindenkinek útvesztőkkel, rejtélyekkel, kalandokkal teli outdoor csapatépítő kínálatunk.
Szerző: Skanzen 2020. március 03.

skanzen_csapatepito_nepijatekok.jpg

 

A Skanzen évek óta kedvelt helyszíne a csapatépítő programoknak. Köszönhető ez több éves tapasztalatunknak, a programok egyéni igények szerinti variálhatóságának és nem utolsó sorban a helyszín különlegességének. Akár egy egyszerű látogatás során is érzékelhetjük, hogy szabadtéri múzeumunk nyugodt, csendes környezete, friss levegője és a régi, rohanásmentes világba való visszatérés érzékelhetően javítja a közérzetet, a közösen töltött idő pedig értékes, maradandó élménnyel gazdagíthatja a családokat, közösségeket. 

 

Programcsomag

Szívesen állítunk össze teljes programcsomagot is a látogatás idejére. Keressen minket a lenti elérhetőségeken, hogy a csapat igényéhez legjobban igazodó kikapcsolódást tudjuk biztosítani!

 

Catering

Programjainkhoz igény szerint cateringszolgáltatást is nyújtunk, melyet a Skanzen Étterem és Pékség biztosít.

 

Szállás

A múzeum szomszédságában álló Skanzen Hotel kétágyas és négyágyas szobáiban összesen 104 férőhellyel áll a vendégek rendelkezésére. Ideális többnapos csapatépítő program szálláshelyéül.

 

Kérjen ajánlatot, tervezze meg időben céges csapatépítő programját!

 

Aktuális ajánlataink

 

✓ "Rejtélyek a Skanzenben" - nyomozós játék

✓ Keress, kutass, pletykálj!

✓ Azt a betyárját! 

✓ Falusi olimpiai játékok - népi játékok, sportjátékok

✓ Kézműves foglalkozások

✓ Hagyományos népi ételek elkészítése 

✓ Vállalati önkéntesség

✓ Tematikus tárlatvezetések - pl. Mesterségek nyomában

✓ További programlehetőségek - Fröccskóstolás

  


Rejtélyek a Skanzenben

Nyomozós csapatépítő játék

 

rejtélyek.jpg

 

„Kis falunkban újság esett, két kis kakas összeveszett...” 1924 nyarának derekán járunk, amikor Andrássa Kálmán holttestét a magasles mellett találják. Ott van a fegyvere, ott van a lova is. Mi történhetett? Ki a tettes, kinek volt útjában a nyugalmazott katonatiszt? A csapatok feladata kinyomozni, mi történt a határban. A játékok megoldása közben érkeznek a plusz információk, melyek közelebb visznek a rejtély kulcsához. Szükség lesz kézügyességre, logikára, erőre, csapatszellemre és kitartásra.

 

Ízelítő a játékokból:

 kocsmatrükkök

 kódfejtés

 harangláb-építés

 krimibarkochba

 vakvágányon

 kvízkérdések

 bűvészkedés az ördöglakatokkal

 állítsd össze a nyomozó egy napját

 

6 állomás esetén kb. 2,5 óra játékidő szükséges.

A program minimum 20 fő esetén rendelhető.

 


Keress, kutass, pletykálj!

Kvízprogram élménypontokkal 

 

keress, kutass.jpg

 

Több 100 éves házak között keresni, kutatni igazán különleges élmény. Nézz be a házakba, udvarokba, beszélgess és megtalálod a választ kérdéseinkre. Olyat is mutatunk, amit még nem tudtál. A csapatokat menetlevéllel látjuk el és útnak indítjuk őket a kiválasztott tájegységben, teszteljük a tudást és a kreativitást is.

 

Minimum létszám: 20 fő 

Időtartam: 120 -180 perc (létszámtól és állomásoktól függően)

 


 Azt a betyárját! (ÚJ)

Ügyességi játék

 

skanzen_turisztikaiprogram_aztabetyarjat.jpg 

 

Ismerjük meg közelebbről, mivel mulatták az időt dédszüleink. Találékonyságra, ügyességre, na meg persze jókedvre szükség lesz. Tradicionális játék, mely közelebb hozza a társaságot.

 

A program minimum 20 fő esetén rendelhető.

Időtartam: kb. 120-180 perc

 


Falusi olimpia - Népi játékok, sportjátékok

 

skanzen_csapatepito_mocsarjaras.jpg

 

✓ Mocsárjárás: a mocsárjáró egy 20 cm magas fa korong, amihez kötél van erősítve, ennek segítségével kelhetünk át a ’mocsáron’ (sorjáték)

 Bigézés: ügyességi játék egy kihegyezett fadarabbal (bige) és egy ütőfávall

 Csülközés: pásztori eredetű, lényegében országszerte ismert népi játék. A pásztornak meg kellett védenie állatait a farkasoktól; ugyanígy őrzi a játékban a csősz a felállított „csülköt” és az eldobott botokat…

 Métázás: mind fizikailag, mind stratégiai tervezés szempontjából próbára teszi a versenyzőket. A játék időtartama 20 perctől egy óráig tarthat. A játék alatt tesztelni lehet a tervezési képességeket, a stratégiai gondolkodást, az agresszivitást, vagy passzivitást, a szervezőképességet és a kockázatvállalási képességet. Mindez csoportban, de egyénekre bontva is megjelenik, miközben egy izgalmas csatában vesznek részt a játékosok, könnyen megérthető játékszabályok mentén, melyek betartását persze szigorúan ellenőrzi a versenybíró.

 

 Gólyalábazás

 Célbadobás

 Rönkemelés, súlyzózás

 Gúzsra dobás, vagy gúzzsal dobás

 Karóra dobás

 Óriás sítalp

 Házkörüli munkák

 

A program minimum 20 fő esetén rendelhető.

A program időtartama: 120-180 perc.

  


Kézműves foglalkozások

 

skanzen_szovomuhely.jpg

 

Kézműves mestereink irányításával az alábbi kézműves foglalkozások közül választhat. Segítségükkel meg lehet tanulni egy-egy tevékenység fortélyait, próbára tehetjük kézügyességünket, kreativitásunkat. Az elkészült darabok pedig elvihetőek. A kínálatból:

 

 Csuhébaba-készítés

 Mézeskalács

Gyöngyfűzés

 Íjkészítés, célbalövés

 Koszorúkészítés

Bőrözés

 Gyertyamártás

 Szövés-fonás

 Körmöcskézés

 Gyapjúállatka-készítés

 

A program időtartama: 1 foglalkozás kb. 1,5 óra

 


Hagyományos népi ételek elkészítése 

 

skanzen_csapatepito_hagyomanyosetelek.jpg

 

Sportolás, kézműveskedés közben megéheztünk? Csapatépítő programként hagyományos módszerekkel, kemencében, népi ételek elkészítése is lehet egy csapatépítő, közös program része.

 

A kínálatból: 

Cipódagasztás, sütés kemencében

Házi nyújtott rétes készítése, sütése kemencében

Házi tészta készítése

Savanyúság befőzése

 

A program időtartama: 1 foglalkozás kb. 1,5 óra

 


Vállalati önkéntesség a Skanzenben

 

önkéntes_D.jpg

 

Az önkéntesség egyre több cégnél válik a vállalati társadalmi felelősségvállalás szerves részévé. Az önkéntesség remek csapatépítő program is, legyen szó beltéri, vagy szabadtéren végezhető feladatokról. A Skanzen 60 hektáros területén, 312 kiállítási épületben, dombokon, szőlőhegyen, patakparton, kertekben, ligetes erdőben, játszótéren, pihenőkben folyamatosan akad munka. Várjuk olyan cégek, csoportok, baráti társaságok jelentkezését, amelyek karitatív alapon szívesen részt vállalnak a múzeum területének karbantartásából, szezonális munkákból. 


Elvégezhető feladatok például:

 kerti munkák, ligetek tisztítása, kapálás, gereblyézés, pataktisztítás, gazolás

 házak karbantartása (festés, meszelés)

 

Konkrét ajánlatunk létszám- és szezonfüggő, kérjük a részletekről keresse munkatársunkat!

 

Elérhetőség
Róna Ágnes
önkéntes-koordinátor

onkentes@skanzen.hu

 


Tematikus tárlatvezetések

 

skanzen_tematikustarlatvezetesek.jpg

 

Más-más téma mentén is felfedezhetjük a múzeumot. Olyan helyszíneket is megismerhetünk, melyek a mindennapi látogatók szeme előtt rejtve maradnak. Tematikus túránkon felkeressük a múzeum műhelyeit, megnézzük, mit csinált a molnár, hogyan dolgozott a kékfestő vagy a kovács.

 


További programlehetőségek

 

 Fröccskóstolás:

 

fröccs_borozó.jpg

 

Programjaink kiegészítéséül és méltó lezárásaképpen meginvitáljuk a társaságot a fröccskóstolás világába.
Felföldi mezővárosunk pincéiben, autentikus környezetben mesélünk az ital eredetéről. Megtudjuk azt is, hogy ki nevezte el a bor és szóda keverékét, na meg persze kóstolunk is.


Skanzen Étterem

 

A Jászárokszállási Fogadó hiteles másolatában működő éttermünk több, különböző hangulatú helyisége tökéletes rendezvényhelyszín. odern és egyben természetközeli hangulatú Kocsiszín lakodalmak, bálok, bankettek népszerű célpontja. Az étterem a Skanzen Vigadóval vagy nyáron a belső udvarral bővíthető. A kemencés terem családias, otthonos hangulata családi rendezvényekhez is kiváló választás lehet.

 

étterem udvar.jpg

Belső udvar

 

kocsiszín1.jpg

Kocsiszín terem


Miért különleges csapatépítő helyszín a Skanzen?

 

 Természeti környezet 
A program szabadtéren, a természetben zajlik, ami egyszerre nyugtat és felfrissít. A rohanás, a városi élet zaja, a technikai eszközök gyors fejlődése, az állandó változásokra való reagálás folyamatosan energiát vesz el tőlünk. A paraszti világ, amiben mindennek megvolt az ideje, a ritmusa, ezzel szemben kiszámítható és nyugodt volt. Aki ellátogat hozzánk, ebbe a világba kóstolhat bele újra.

 

✓ Játékos tanulás 
A játék, a kikapcsolódás mellett sokat tanulhatunk arról, hogyan zajlott a falusi ember élete. Ha nosztalgiával tekintünk is a vidéki romantikus életre, nem feledkezhetünk el arról, hogy a földdel, állatokkal kapcsolatos munka sem nélkülözi a nehézségeket.

 

✓ Mozgás, aktív tevékenységek, önfejlesztés
A Skanzen csapatépítőin a szabadban mozoghatunk, összemérhetjük tudásunkat, ügyességünket, aktívan bevonódhatunk különböző tevékenységekbe. Közismert, hogy az elkényelmesedés, a depresszió és a stressz egyik legjobb gyógyszere a természetben történő aktív mozgás, de már az is sokat számít, hogy egy idilli, nyugalmat árasztó falusi hangulatot idéző környezetben, jó levegőn tölthetünk el néhány órát közösen.

 

✓ Rugalmasság
A csapatépítő  programokat egyedileg alakítjuk ki, figyelembe véve a cég sajátosságait, a megrendelő kéréseit, a csapatok nagyságát, és azt, hogy hány órát szeretnének eltölteni a Skanzenben. Két-három órás programoktól kezdve egész napos, vagy éjszakába nyúló csapatépítésre, a foglalkozások utáni vacsorára, lazításra is lehetőség van nálunk.

 

 

Egyedi programok összeállítása, árajánlatkérés

 

Verebes Edina

rendezvényszervező

+36 30 362 9839

 

Thüringer Éva

rendezvényszervező

+36 30 379 7304

 

E-mail: 

rendezvenyszervezes@skanzen.hu

 

 

csapatépítés csapatépítő népi játékok kézmüveskedés kézműves foglalkozás csapatépítő főzés csapatépítő program csapatépítő programok nyomozós játék rejtélyek a skanzenben disznótor disznótoros csapatépítő cégeknek céges ajánlat


Kapcsolódó cikkek
Szolgáltatások

Céges családi napok

Szervezzen munkatársainak egy igazán élménydús családi napot! A szentendrei Skanzenben a kisebb létszámú csoportoktól a több ezer fős csapatokig fogadjuk az igényeket.
Látogatás

Skanzen Kártya

Váltson Skanzen kártyát, hogy egész évben ingyen látogathassa a Skanzent, és élvezze a Skanzen Kártyához kapcsolódó további előnyöket!
Látogatás

Felhők között

Az Ünnepi Könyvhétre érkezett meg a Skanzen legújabb kiadványa, Weinstock Ernő első világháborós fotóalbumát bemutató Felhők között című könyv.
Tanulás

ÚJ! Faműves tábor 2022

Faműves nyári tábor - először a Skanzen történetében! Várjuk a fát és az alkotást kedvelő felnőtteket és nagyobbacska gyerekeket! Ismerkedjünk meg a fával közösen, és...
Látogatás

Legyél a Skanzen Vonat önkéntese

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum önkéntes programja EGYEDÜLÁLLÓ, INGYENES képzési lehetőséget kínál a vasút és a régmúlt kedvelőinek. A jelentkezők a tanfolyam sikeres elvégzése...