Gasztro és boros programok
Éttermünkben a vidék ízeit „tálaljuk fel”, a magyarországi tájegységekre jellemző regionális különlegességeket és a szezonalitást szem előtt tartva. Különleges pincéinkben időutazásra invitáljuk a borkedvelőket, melynek során megkóstolhatják hazánk jellegzetes borvidékeinek nedűit. Sok játékkal, szórakoztató programmal készülünk.
Jöjjenek és kóstoljanak bele programjainkba! TÖLTsenek feledhetetlen élménynapot nálunk!
Választható programjaink
✓ Barangolás a magyar borvidékek világában
✓ Hagyományos népi ételek készítése
✓ Szüreti pincetúra
✓ Káposztatöltés a Skanzenben
✓ Legyél te a ludas!
✓ Gesztenye és forralt bor
✓ Tor - túra Disznóvágás program
✓ Kolbászolás a Skanzenben
Barangolás a magyar borvidékek világában
Bort - búzát - békességet
Tárlatvezetés borkóstolóval és borkvízzel
Közel egy órás sétánk során megismerkedhetünk a Felföldi Mezőváros tájegységünk házaiban lakott családok történeteivel, megtudjuk mi a filoxéravész és ki nevezte el a bor és szódavíz népszerű keverékét fröccsnek.
Különleges helyszínen, egy Tokaj-helgyaljai (tállyai) pince másolatában sommelier vezette három-, illetve öttételes borkóstoló során neves magyar borvidékek terméseit ismerhetik meg.
Program:
✓ borkóstolás sommelier vezetésével
✓ pogácsa és sajttál kóstolók
✓ borkvíz játékok
✓ medál a legjobb borszakértőnek
Időtartam: kb. 90-120 perc
Hagyományos népi ételek készítése
Gasztronómiai hagyományőrzés a Skanzenben
Autentikus környezetben, népi ételek készítése hagyományos receptek alapján, kemencében sütve, különleges élmény, mely csapatépítő programjainkat teljessé teheti.
Választható programjaink:
✓ cipódagasztás, kemencében sütés
✓ házi nyújtott rétes készítése, kemencében sütés
✓ házitészta készítése
✓ savanyúság befőzés
✓ befőtt kóstolás
Program kiegészíthető ital készítéssel is:
✓ fröccs-kóstoló
✓ fröccs ismeret
✓ fröccs-kvíz
Időtartam: 2 - 3 óra
Szüreti pincetúra
Időutazásra visszük a borkedvelőket!
Múlt századi pincéinkben a borkészítés hagyományos technikáin túl, a kevéssé ismert eszközökkel ismerkedhetnek meg a résztvevők, mint a kármentő, félmetszés, kád, finak, léhó. A jó hangulatot zamatos borok kóstolásával, a régi korok szokásait pedig vincellér játékokkal idézzük fel.
Ízelítő a programből:
✓ 3 féle bor kóstolása, 3 különleges pincében
✓ régi korok szüreti eszközeinek bemutatása
✓ tárlatvezetés
✓ szüreti csapatépítő vincellér játékok
✓ ebéd / vacsora
Korlátlan borfogyasztással, akár több napos programot is kínálunk, szállást pedig az ÚJ Skanzen Hotelben biztosítunk.
Időtartam: létszámtól és programtól függően egyénileg kerül kialakításra
Káposztatöltés a Skanzenben
Ahány ház, annyi káposzta!
A legtöbb magyar háztartásban a töltött káposzta a hagyományos ünnepi fogások közé tartozik. Ismerje meg a különböző vidékek receptjeit és egyedi fortélyait. Hagyományos recept alapján együtt elkészítjük a “mi” töltött káposztánkat. A legjobb káposztát töltő csapat díjban részesül.
Az ételkészítés remek kiegészítő programja lehet a többi csapatépítő játékunknak.
Program tartalma:
✓ ízesítés
✓ töltés
✓ kóstolás
✓ díjazás
✓ ebéd és/vagy vacsora
Időtartam: kb. 2 óra
Legyél te a ludas!
Márton nap alkalmából régi hagyományokat elevenítünk fel
"Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik."
Ezt mi nem hagyhatjuk, ezért ropogós libafalatokkal és az idei szüret újboraival készülünk.
Márton-napi házi készítésű finomságok:
✓ forralt bor és forró tea
✓ libazsíros „deszka” lilahagymával
✓ Márton-napi újbor kostoló
✓ ropogós libacomb hagymás almás lilakáposztával
Libanapi választható programok:
✓ fahéjas sült alma kóstoló
✓ mézeskalács készítés, sütés, kóstoló
✓ kukoricapattogtatás
✓ mártott gyertya készítés
✓ csutka baba készítés, zoknibaba készítés
✓ újbor kóstoló lopóval – játékos program
Időtartam: 2-5 óra
Gesztenye és forralt bor
Adventi készülődés a Skanzenben
"Borban az igazság, gesztenyében a gazdagság."
Sült gesztenye és forralt bor illatával sétára csábítjuk önöket a Skanzenbe.
Téli kóstoló opciók:
✓ fahéjas sült alma kóstoló
✓ tökös-mákos rétes
✓ fűszeres tea kóstoló
✓ mézeskalács készítés, sütés, kóstoló
✓ kukoricapattogtatás
✓ sült gesztenye
Téli kézműves foglalkozások:
✓ karácsonyfadísz, ajtódíszkészítés
✓ papírbetlehem készítés
✓ szaloncukor készítés
✓ mártott gyertya készítés
✓ csutkababa készítés
Időtartam: 2-5 óra
Tor - túra Disznóvágás program
Összeröffenő tradicionális csapatépítő nap
Szeretné tudni, hogy zajlik egy hagyományos disznóvágás falun? Ha a téli időszakban igazi hagyományőrző élményre vágyik, a legjobb csapatépítő program egy falusi disznótor. Ahogy a disznóvágás régen is megmozgatott mindenkit, és sokszor az egész utca jelen volt, napjainkban újra egyre népszerűbb eseménynek számít. Tanuljon a parasztháztartások népszerű tradíciójáról, nézzen meg egy igazi tanyát, töltsön kolbászt, és még játékos feladatokra is jut idő az íncsiklandozó ételek mellett!
Ízelítő a programból:
✓ disznótoros reggeli
✓ disznó darabolásának bemutatója
✓ fakultatív tárlatvezetés
✓ kolbásztöltés csapatépítőként
✓ disznótoros ebéd (opcionális folklórzenével és/vagy tánccal)
Időtartam: kb. 6 óra
Kolbászolás a Skanzenben
TÖLTsön nálunk egy vidám csapatépítő napot
Sajátítsa el a kolbásztöltés tudományát!
A Skanzen különleges téli ajánlata disznóvágáshoz kötődő kolbásztöltő és kóstoló csapatépítő program. Disznót ugyan nem vágunk, de kolbászt töltünk és pálinkát is kóstolunk.
Míg a férfiak „kolbászolnak”, a nők kenyeret vagy hájas tésztát süthetnek. A programot disznótoros ebéddel zárjuk. A legjobb kolbászt töltő csapat díjban részesül.
Nem muszáj egészen hazáig menni, csak az út túloldaláig, a Skanzen Hotel szállást biztosít a megfáradt csapattagoknak.
Program tartalma:
✓ ízesítés
✓ töltés
✓ kóstolás
✓ díjazás
✓ ebéd és/vagy vacsora
Időtartam: 2 - 3 óra
Egyedi programok összeállítása, árajánlatkérés:
Bukri Dóra
rendezvényszervező
+36 30 362 9839