Gyerekszülinap

Gyermeke születésnapját, névnapját az ovis társakkal, osztálytársakkal vagy a család aprajával, nagyjával együtt szeretné megünnepelni?
Szerző: Skanzen 2018. június 27.

Nálunk jó helyen kopogtat: egyedi egyeztetést követően, személyre szabott ünnepi alkalmat kínálunk. Az évek óta népszerű rendkívüli születésnapok számos gyerek és felnőtt számára maradtak meg felejthetetlen emlékként. Mi szép természeti környezetben, népmesét idéző házak között, izgalmas programot és sokat tapasztalt szakképzett múzeumpedagógusokat biztosítunk mindehhez.

 

skanzen_szulinap.jpg

 

Akár névnapokat is tarthat nálunk! 

Tudta, hogy elődeink csak a névnapokat tartották számon? A jeles napokhoz kapcsolódó névünnepeket az illető „védőszent” történetéhez kapcsolódva ünnepelhetik meg családilag (pl. Mária, Márton, Erzsébet, András, Luca, Balázs, Gergely, György, Flórián, János, Anna, stb.), felfedezve a névünnep névadójának megjelenési formáit a kiállításokban, vagy a jeles naphoz kapcsolódó szokásokat felidézve.

 

Mit kínálunk?

A szülinapi program során a gyerekek a hagyományos paraszti élettel játékosan és tevékenyen ismerkednek meg. Az együtt végzett, erőt és leleményességet próbáló munka, a mozgásos, énekes vagy ügyességi játékok, a közös népi játékszer készítésének öröme felejthetetlen élmény marad.

 

Fűrészelés.jpg

 

A program során az ünnepeltet és a meghívott vendégeket a gazdasszony vagy gazda fogadja, akivel gyalog elsétálnak a kiválasztott múzeumi „faluba”, a program helyszínére. 10.00 és 13.00 óra vagy 13.00 és 17.00 óra között valamelyik tájegységi kiállításunkban, parasztportánkon, gyermek-élménypontunkon játékos tevékenységek közepette ünnepelnek a gyerekek. Életkoruknak és előzetesen egyeztetett igényeiknek megfelelően természetes anyagokból kézműves technikával játékot készíthetnek, ügyeskedhetnek az eszközös népi játékszerekkel, süthetnek kemencében, vagy a tanya állatait gondozhatják. A nagyobbak felfedező túrára mehetnek.

 

Ízelítő a legkedveltebb, választható foglalkozások közül...

Játékos munkálkodás a házban és a ház körül

A fiúk kukoricát morzsolnak, és darálnak, fát fűrészelnek, a lányok pedig vajat köpülnek, vizesnyolcasoznak.

 

Játékvilág

A gyerekek a nagycsalád által lakott házat együttesen felfedezik, kitalálják, hogy a velük korabeli gyerekeknek hol volt a helyük, mit csináltak ott, eszközös népi játékokat próbálnak ki, csoportos szabályjátékokat játszanak a játékvezetők vezényletével (karikahajtás, gólyalábazás, mocsárjárás, falusi teke).

 

Élet a tanyán

Az állattartó tanya állatait „személyesen” is megismerik sőt, belekóstolnak az állattartás nehézségeibe és örömeibe is.

 

Mindennapi kenyerünk

A gyerekek szitálhatnak, dagaszthatnak, a kemencében kisüthetik a cipójukat, végül „varázsmondókákkal”, majd az elkészült kenyér közös elfogyasztásával „kenyeres pajtásokká” válhatnak.

 

Kézműves tevékenységek

- Zoknilabda-készítés

- Nemezelés

- Gyertyamártás

- "Bábu, baba, báb" – bábkészítés életkornak megfelelő technikával

- "Csuhé, juhéj!" - csuhé vagy csutkabáb illetve nemezlabda készítése

- "Mézes-mázas" – mézeskalácssütés és írókázás

- Langallósütés platnin (hűvösebb időben)

- Farsangi csörögefánk sütése (farsangkor)

- Gazdaképző a Gyerekgazdaságban (kisebbeknek)

- "Falu-feljárás", felfedezőtúra „kincsgyűjtéssel” (nagyobbaknak)

- "Fifikus fizikus" felfedező a Fény Házában és a Fa-házban farigcsálással

- "Kerek egy esztendő" - keréknyomozással és a Kerékagy társasjátékkal (nagyoknak a szekér szétszedése, összerakása)

 

Morzsolás.jpg

 

A játék befejeztével a vendégek elsétálnak a köszöntés, ünneplés helyszínére, ami megbeszélés szerint lehet a Csilléry Klára Oktatóközpont Mesekuckójában, vagy valamelyik tájegységi épületben is, az időjárástól és a csoport létszámától függően. Köszöntéskor a családtagok és a gyerektársak a környezethez híven népi rigmussal kedveskednek az ünnepeltnek. Ezután következik az evés-ivás, dínom-dánom. Igény esetén a program végeztével kötetlen sétával, a Skanzen önálló felfedezésével, vagy akár a játszótéren tölthetik idejüket a Múzeum bezárásáig.

 

Fenti ajánlatunk tájékoztató jellegű, egyéni megbeszélés szerint alakítható a vendégsereg korához és a nagyságához alkalmazkodva.

 

A program időtartama: 3-4 óra

 

Mi mennyibe kerül?

Aktuális árlista a lebonyolítás feltételei szerint.

 

Gazdasszony vagy gazda díja:

21.000 Ft - 1 moderátorral, 15 gyermekig

26.000 Ft - 2 vezetővel, 15 fő felett

A moderátor az érkezéstől a távozásig a szülinaposokkal van, koordinálja ittlétüket és foglalkozásvezetőként is részt vesz a programban.

 

Múzeumpedagógiai foglalkozás díja: 2.000 Ft/ fő  

 

A Skanzen Kártya tulajdonosok gyermekeinek szervezett zsúr költségeiből 10% kedvezményt adunk! 

 

A köszöntéshez (idő és igény függvényében) helyiséget a Csilléry Klára Oktatóközpont vagy az egyik eredeti paraszt ház szobájában biztosítunk a szükséges asztalokkal, terítőkkel és ülőalkalmatosságokkal.

 

Belépés: A megrendelő szülőknek, vendég gyerekeknek a belépés ingyenes.

A vendég gyerekeket hozó szülőknek csupán 600 Ft / fő partner jegyárat kell fizetniük.

 

Parkolás: A főbejárat előtti parkolás a gyerekeket hozó szülők részére ingyenes.

 

Közlekedés a Skanzenen belül

- lehetőség van Skanzen Roller vagy Skanzen Bicikli bérlésére is (gyerekméretben, vagy gyereküléssel / szállítókosárral)

 

További kérdésekkel, észrevételekkel, egyedi ajánlat kéréssel keresse kolléganőnket az alábbi elérhetőségeken:

 

KAPCSOLAT

Kustánné Hegyi Füstös Ilona
múzeumpedagógus

Emailkhfili@skanzen.hu

Hétfőtől péntekig, 9.00 és 16.00 között elérhető a következő telefonszámokon:
Tel: +36 26 502 554, 
Mobil: +36 30 748 8550

szülinap születésnap gyerekszülinap gyerekszületésnap gyerek szülinap szülinapi zsúr születésnap a Skanzenben egyedi szülinap


Kapcsolódó cikkek
Szolgáltatások

Rendezvényhelyszínek

Számos zártkörű rendezvénynek adhat helyet a Skanzen. Csapatépítő vagy családi nap, céges rendezvény, konferencia, esküvő esetén is ideális választás lehet múzeumunk.