A Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ felnőttképzései

Szerző: Skanzen 2019. október 15.

A 2006-ban alapított Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ a Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) egyik igazgatóságaként kutatásaira és módszertani fejlesztéseire alapozva, a legkorszerűbb elméleti ismereteket átadó, gyakorlatorientált szakmai továbbképzéseket szervez. 

 

Fennállása alatt 2019 májusáig már több mint 2260 múzeumi szakember, pedagógus és kulturális területen dolgozó szakember vett részt képzéseinken. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2008-ban a hazai múzeumok között elsőként lett akkreditált felnőttképző intézmény.

 

Képzéseinek célja, hogy a legkorszerűbb elméleti ismeretek megismerése mellett olyan gyakorlati tudásra is szert tegyenek a résztvevők, amelyet a munkájuk során hasznosítani tudnak. A kompetencia alapú oktatás számára sokkal több lehetőség rejlik a múzeumokban, mint amit ma az oktatási intézmények kihasználnak. Képzéseinek további szándéka a kompetencia alapú oktatás támogatása, és az, hogy ennek érdekében közelebb hozza egymáshoz a pedagógusokat és a múzeumi szakembereket, hogy mindkét fél felfedezze az együttműködés kölcsönös előnyeit.

 

További részletek és a MOKK aktuális képzései >>

MOKK képzés felnőttképzés akkreditált képzés múzeumi szakemberek pedagógusok MOKK Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Felhők között

Az Ünnepi Könyvhétre érkezett meg a Skanzen legújabb kiadványa, Weinstock Ernő első világháborós fotóalbumát bemutató Felhők között című könyv.