Gyermekcsoportos látogatások

Minden, amit tudni kell az óvodai, iskolai csoportos kirándulásról: árak, programok megrendelése, utazás, étkezés.
Szerző: 2016. szeptember 06.

Árak:

       A múzeumpedagógiai foglalkozás díja magában foglalja a múzeumi belépődíjat. Az egyes foglalkozások árai a leírásoknál megtalálhatóak.

        Tantestületi vagy iskolai kiránduláshoz igény szerint fél- vagy egész napos, szakmai vagy tematikus programcsomagokat is összeállítunk.

 

A megrendelés menete:

        A foglalkozások kiválasztásakor kérjük, vegye figyelembe az ajánlott korosztályt, valamint a foglalkozás időtartamát, hogy a gyerekek sikerélménnyel távozhassanak a Múzeumból.

 

FONTOS! A Skanzen területe 60 hektár. A foglalkozások helyszínei a bejárattól kb. 10-15 perces sétával érhetőek el, ezért kérjük, érkezésüket ehhez igazítsák, belekalkulálva a fizetés idejét is!

 

A foglalkozások kezdési időpontjai: 9:30, 11:15, 13:00 és 14:45

Kérjük, a tervezett látogatás előtt legalább két héttel telefonon egyeztesse velünk a kiválasztott programot!

 

 • Elérhetőség: hétfőtől csütörtökig 9:00-16:30, pénteken 9:00-14:00 között: 06 26/502-519; 06 30/655 2536; e-mail: oktatas@sznm.hu.
 • A foglalás véglegesítéséhez írásos megrendelő küldése szükséges, letöltés itt!
 • A múzeum visszaigazolást küld a megrendelésről, amit kérünk kinyomtatni és érkezéskor a pénztárnál leadni! Ha átutalással kívánnak fizetni, kérjük jelezzék előzetesen telefonon a látogatás előtt legalább két héttel!
 • Érkezéskor minden csoport egy adatlapot és egy térképet kap a pénztárnál, így könnyedén megtalálja a foglalkozás helyszínét.

 

269.jpg

 

Lemondási feltételek:

A foglalkozásokat rossz idő esetén – a foglalkozás témájához illő – fedett helyszíneken tartjuk meg. Szélsőséges időjárás esetén azonban lehetőség van új időpont egyeztetésére. A program lemondása csak írásban történhet a látogatást megelőző hét csütörtökéig. Amennyiben a lemondás a program hetében történik, a megrendelő köteles a megrendelt program árának 50%-át kifizetni. 48 órán belül történő lemondás esetén a megrendelt program teljes ára fizetendő.

 

Utazás:

 • A vidékről érkezők igénybe vehetik a MÁV ingyenes szolgáltatását Budapestig és vissza.

  Ha szeretnének élni ezzel a lehetőséggel, kérjük előzetesen telefonon jelezni! Az utazási igényt a látogatás napját megelőzően 7 munkanappal korábban be kell jelenteni a MÁV-START Zrt. területileg illetékes szolgáltatás értékesítőjénél.

   

 • Kérjük, hogy a fogadónyilatkozatot és foglalkozás megrendelése esetén a visszaigazolást hozza magával és adja le a múzeum pénztárában!
 • A Szabadtéri Néprajzi Múzeum a H5-ös HÉV szentendrei végállomásától kb. 6 km-re fekszik. Csak gyakorlott túrázóknak ajánljuk, hogy gyalogosan vágjanak neki az útnak. Autóbuszok a HÉV végállomásról a Skanzen felé a 6-os, illetve a 7-es kocsiállásról indulnak. A menetrendről honlapunkon tájékozódhat. Nagyobb létszámú csoport esetén érdemes egyeztetni a szentendrei Volánbusz irodával.

 

Öltözködés:

A múzeum szabadtéri jellegéből adódóan a foglalkozások egy részét szabadban tartjuk, ezért fontos, hogy a gyerekek az időjárásnak és a foglalkozás helyszínének megfelelően öltözködjenek. A változékony időjárásra számítva javasoljuk a réteges öltözködést, mindig szükség lehet esőkabátra, vízhatlan cipőre, az erős napsütés vagy szél elleni fejfedőre, napsütéses időben naptejre.

 

Uzsonnacsomag:

Hogy a látogatás alatt ne legyen gondja az elemózsiára, kétféle kedvezményes uzsonnacsomaggal is várjuk a hozzánk érkező csoportokat, osztályokat. A kis csomag tartalma egy kakaós csiga és egy 2 dl-es rostos üdítő, ára 300 Ft. A nagy csomag egy kakaós csigát, egy rongyos kiflit és egy 5 dl-es ásványvizet tartalmaz, ára 500 Ft. Az uzsonnacsomagokat a megrendelőlapon tudják megrendelni, átvenni és kifizetni pedig a Skanzen Pékségben lehet 9 és 14 óra között.

 

 

 gfergethrthrthrthrthrthrthrthht4ezhh.jpg

 

 

Kis múzeumi illemtan:

A Skanzen a Duna-Ipoly Nemzeti Park része, természetvédelmi terület. Az épületek és a berendezési tárgyak pótolhatatlan értéket képviselnek. Kérjük, vigyázzon Múzeumunkra, hogy olyannak őrizhessük meg az utókor számára, ahogy azt elődeink megálmodták, amiért az itt dolgozók munkálkodnak! A kiállítások természetes környezetében a gyermekek felszabadultabban mozognak, azonban fontos, hogy a múzeumi viselkedés szabályait előre megismerjék.

 

Néhány jó tanács:

 • A balesetek megelőzése érdekében is kérjük, hogy a kapukra, korlátokra, kutakra, kemencékre a gyerekek NE MÁSSZANAK FEL!
 • A foglalkozások ideje alatt az enni- és innivalót, rágógumit, telefont, stb. mindenki tartsa a táskájában! A bejárati épületben csomagmegőrző található.
 • A tájegységekben TILOS A DOHÁNYZÁS! A pihenőkben és a bejáratnál találhatók dohányzásra kijelölt helyek.
 • Minden tájegységben van pihenőhely, ivóvíz, mosdó.

 

Étkezés:

 • Skanzen Pékség: fatüzeléses kemencéjében sült hagyományos sós és édes péksütemények, kovásszal készült kenyér, kávé, üdítő
 • Resti: finom gőzölgő kávé mellé péksütemény, édesség, rágcsálnivaló
 • Igény esetén csoportos menü rendelhető.

 

 

Vásárlási lehetőségek:

 • Portéka bolt (Bejárati épület): könyvek, képeslapok, foglalkoztató füzetek, zsűrizett kézműves termékek.
 • Szatócsbolt: játékok, különleges édességek, kézműves portékák, természetes alapanyagokból készült játékok.

 

Letölthető dokumentumok:

Múzeumpedagógiai foglalkozás megrendelő

MÁV-fogadónyilatkozat

Nyomtatóbarát változat

 

Tartalmas időtöltést, jó szórakozást kívánunk!

Az Ismeretátadási Osztály munkatársai

foglalkozás megrendelése Skanzen látogatása Skanzen gyerekekkel iskolai kirándulás óvodai kirándulás múzeum pedagógusoknak múzeumi kirándulás


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

Irodalmi tábor nagyoknak

Különleges napközis táborral várja az idén 50 éves Skanzen a 9-14 éveseket. Molnár Krisztina Rita, a Skanzen mesekönyvének írója Raffai Péterrel tartja idei irodalmi táborunkat.
Látogatás

Élő Történelem

A Skanzen idei szezonjának egyik fő látványosságával, az Élő Történelemmel invitálja a látogatókat a múzeumba a nyári szezonban.
Látogatás

Skanzen 50 kiállítás

Skanzen 50 címmel nyílt kiállítás a Skanzen Galériában. A rendhagyó múzeumtörténeti kiállítás a Szabadtéri Néprajzi Múzeum 50 éves múltját, jelenét és jövőjét villantja fel.