Egy tisztább jövőért - nem csak egy hétig!

A Hulladékcsökkentési Héthez 2020-ban a Skanzen is csatlakozott.
Szerző: Skanzen 2020. november 24.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét célja, hogy felhívja a figyelmet a hulladékcsökkentés jelentőségére. A kezdeményezés ösztönözni szeretné a lakosságot, hogy az élhetőbb, tisztább környezetért és a környezetkímélőbb életmód érdekében tudatosan figyeljenek mindennapi fogyasztási szokásaikra.

 

hulladék.jpg

 

Magyarországon 2012 óta szervezik meg az eseményt november utolsó hetében. A Hulladékcsökkentési Héthez csatlakozók saját lehetőségeiket felmérve valósítják meg és teszik közkinccsé ötleteiket annak érdekében, hogy azokat mások is megismerjék.

 

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2020 programhoz csatlakozva a Skanzen a múzeum Facebook oldalán és online csatornáin olyan praktikákat, tartalmakat oszt meg, amely elődeink tudásával segíti a ma emberét abban, hogyan tud környezettudatosabban, kevesebb pazarlással élni.

 

Posztjainkban újraéledt tárgyakat mutatunk be régen és most, környezettudatos karácsonyi díszekkel és ötletekkel szolgálunk, és felvillantjuk, hogyan hasznosították a hadianyag hulladékot a katonák az I. világháború idején.

 

Kövessék a Skanzen Facebook oldalát! 

 

A Hulladékcsökkentési Hét kampány magyarországi koordinátora 2020-ban az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság felkérésére és támogatásával az ÉMI Nonprofit Kft!

 

 

környezet projekt hulladék


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

Örökség Műhelyek

Mit hagytak ránk örökül elődeink? Van ezek között a „régi, de nem ósdi” dolgok között valami, ami képes túlélni évszázadokat, megújulni, életünk részévé válni? Ezekre a...