Az ÉV KIÁLLÍTÁSA a Vagonlakók

A Vagonlakók – Trianon árvái című időszaki kiállításunk nyerte a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület megmérettetésén az ÉV KIÁLLÍTÁSA díjat!
Szerző: Skanzen 2021. október 25.

A Vagonlakók – Trianon árvái című időszaki kiállításunk nyerte a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület megmérettetésén az ÉV KIÁLLÍTÁSA díjat!  A kiállítás kurátora Szegedy-Kloska Tamás, látványtervező: Hugyecsek Balázs.

 

Vagonlakók1..jpg

 

Október 25-én adták át a Petőfi Irodalmi Múzeumban az ÉV KIÁLLÍTÁSA 2021 (AÉK) díjakat. A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület által 2010-ben alapított, évente adományozott kitüntetés célja, hogy a muzeális intézmények kiállításainak újszerűségét, a közönséggel való kapcsolatteremtő és kommunikációs képességet, tudományos felkészültséget és kreativitást jutalmazza.

 

Az ÉV KIÁLLÍTÁSA 2021 címet négymillió forint alatti bekerülési költségű kiállítás kategóriában nyerte el a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Vagonlakók – Trianon árvái című kiállítása.

 

>>>  https://www.youtube.com/watch?v=Sg6IMiqXdPo >>> 

 

Vagonlakók2..jpg

 

Az ÉV KIÁLLÍTÁSA 2021 elismerést négymillió forint feletti bekerülési költségű kiállítás kategóriában a bükkábrányi Jószerencse Háza A vándorló bánya titkai című állandó kiállítása érdemelte ki.

 

Az ÉV KIÁLLÍTÁSA elismerést virtuális kiállítás kategóriában az egri Dobó István Vármúzeum Egri borkóstoló – A szőlőművelés öröksége című virtuális kiállítása kapta. 

Év kiállítása Vagonnlakók


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Legyél a Skanzen Vonat önkéntese

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum önkéntes programja EGYEDÜLÁLLÓ, INGYENES képzési lehetőséget kínál a vasút és a régmúlt kedvelőinek. A jelentkezők a tanfolyam sikeres elvégzése...
Látogatás

A test határai

2020-ban Határtalan Skanzen címmel tematikus évet rendeztünk, amely sok szempontból járta körbe a határ kérdését. Idén tovább bővítettük a témakört, és új időszaki...