Időszaki kiállítások

Időszaki kiállításaink fókuszában is a határ témája áll.
Szerző: Skanzen 2017. április 01.

Aktuális időszaki kiállítások

a Skanzenben

  

hungarianopenairmuseum_temporary_exhibition_greatwar.jpg 

 

Amikor minden más lett

Élet a nagy háború alatt és után

Helyszín: Magtár (Észak-Magyarország tájegység)

Jegyrendszer, "semmiből finomat!", a hátország mindennapjai, cserekereskedelem, hadirokkantak, spanyolnátha, emlékezet. Legújabb időszaki kiállításunk azokat a háború okozta változásokat mutatja be többek között személyes és közösségi történeteken keresztül, amelyek a paraszti életforma átalakulásához vezettek, szerte a Kárpát-medencében.

Bővebben >>

 

 

 skanzen_hatartalangyujtemeny_gyujtohelyek.jpg

 

Vagonlakók - Trianon árvái

Helyszín: Bejárati épület / Vasútállomás peronja

Kiállításunk annak a több százezer egykori honfitársunknak állít emléket, akik a trianoni béke következtében teljes addigi életüket hátrahagyva, szülőföldjükről elmenekülve érkeztek az új határok által kijelölt országrészbe. A kiállításhoz kapcsolódó online tartalmakat itt tekintheti meg.

 

 

skanzen_trianonarvai_vagonkiallitas.jpg

 

 

 

 

Határtalan gyűjtemény 

A múzemi gyűjtemény legjei

Helyszín: PontItt Galéria (Bejárati épület / Vasútállomás)

A Skanzen gyűjteménye sok szempontból határtalan. Gyűjtünk a diaszpórából, határon túli területekről, többféle korból. A cserépkályhától a trabanton át a maszkig - változatos formában, de mind múltunkról, jelenünkről mesélnek. A bejárati épület földszintjén található kisgalériában a múzeum “leg”-jeit gyűjtöttük most össze. Vajon melyik a legnehezebb tárgyunk, a legrégibb vagy a legsérülékenyebb?

kiállítás időszaki kiállítás


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Legyél a Skanzen Vonat önkéntese

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum önkéntes programja EGYEDÜLÁLLÓ, INGYENES képzési lehetőséget kínál a vasút és a régmúlt kedvelőinek. A jelentkezők a tanfolyam sikeres elvégzése...
Látogatás

Felhők között

Az Ünnepi Könyvhétre érkezett meg a Skanzen legújabb kiadványa, Weinstock Ernő első világháborós fotóalbumát bemutató Felhők között című könyv.
Látogatás

A test határai

2020-ban Határtalan Skanzen címmel tematikus évet rendeztünk, amely sok szempontból járta körbe a határ kérdését. Idén tovább bővítettük a témakört, és új időszaki...