Éttermünkben a vidék ízeit „tálaljuk fel”, szem előtt tartva a magyarországi tájegységekre jellemző regionális különlegességeket és a szezonalitást.
Különleges pincéinkben időutazásra invitáljuk a borkedvelőket, amely során megkóstolhatják hazánk jellegzetes borvidékeinek nedűit. Sok játékkal, szórakoztató programmal készülünk.
Jöjjenek és kóstoljanak bele programjainkba! TÖLTsenek feledhetetlen élménynapot nálunk!
Közel egy órás sétánk során megismerkedhetünk a Felföldi Mezőváros tájegységünk házaiban lakott családok történeteivel, megtudjuk, mi a filoxéravész és ki nevezte el a bor és szódavíz népszerű keverékét fröccsnek.
Különleges helyszínen, egy Tokaj-helgyaljai (tállyai) pince másolatában sommelier vezette három-, illetve öttételes borkóstoló során neves magyar borvidékek terméseit ismerhetik meg.
Program:
Időtartam: kb. 90-120 perc
Gasztronómiai hagyományőrzés a Skanzenben
Autentikus környezetben készítünk népi ételeket, hagyományos receptek alapján. A csapat nemcsak megtanulhatja, hogyan készítsen el adalékanyag-mentes, hagyományos finomságokat, akár otthon is, de a résztvevők még egy jót ehetnek is a program végén. Nincs is finomabb a közösen elkészített, majd a jó társaságban elfogyasztott ételnél!
Választható programjaink:
Program kiegészíthető ital készítéssel is:
Időtartam: 2-3 óra
Időutazásra visszük a borkedvelőket!
Múlt századi pincéinkben a borkészítés hagyományos technikáin túl, a kevéssé ismert eszközökkel ismerkedhetnek meg a résztvevők, mint a kármentő, félmetszés, kád, finak, léhó. A jó hangulatot zamatos borok kóstolásával, a régi korok szokásait pedig vincellér játékokkal idézzük fel.
Ízelítő a programból:
Korlátlan borfogyasztással, akár több napos programot is kínálunk, szállást pedig a Skanzen Hotelben biztosítunk.
Időtartam: létszámtól és programtól függően egyénileg kerül kialakításra
Ahány ház, annyi káposzta!
A legtöbb magyar háztartásban a töltött káposzta a hagyományos ünnepi fogások közé tartozik. Ismerje meg a különböző vidékek receptjeit és egyedi fortélyait. Hagyományos recept alapján együtt elkészítjük a “mi” töltött káposztánkat.
Program tartalma:
Időtartam: kb. 1,5 óra, ebéddel együtt
Márton nap alkalmából régi hagyományokat elevenítünk fel
"Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik." - Ezt mi nem hagyhatjuk, ezért ropogós libafalatokkal és forralt borral készülünk.
Márton-napi házi készítésű finomságok:
Libanapi választható programok:
Időtartam: 2-5 óra
Adventi készülődés a Skanzenben
"Borban az igazság, gesztenyében a gazdagság." - A sült gesztenye és a forralt bor illatával sétára csábítjuk önöket a Skanzenbe.
Téli kóstoló opciók:
Téli kézműves foglalkozások:
Időtartam: 2-5 óra
TÖLTsön nálunk egy vidám csapatépítő napot!
Sajátítsa el a kolbásztöltés tudományát! A Skanzen különleges téli ajánlata disznóvágáshoz kötődő kolbásztöltő és kóstoló csapatépítő program. Disznót ugyan nem vágunk, de kolbászt töltünk és pálinkát is kóstolunk. A programot disznótoros ebéddel zárjuk.
Míg sül a kolbász, vendégeink tájegységi sétára mennek a Skanzen 9 tájegységének egyikébe. Múzeológus kollegáink bemutatják az adott helyszín építészeti ismertetőjegyeit, az ott élők mindennapjait, kiemelve egy-egy család életútját.
Program tartalma:
Időtartam: 2-3 óra
A programok után nem muszáj egészen hazáig menni, csak az út túloldaláig - a Skanzen Hotel kellemes szállást biztosít a megfáradt csapattagoknak!
2000 Szentendre, Sztaravodai út 75.
latogato@skanzen.hu
Március 28. - november 1. 9:00-17:00
06 26/502-537