Őszi-téli szezonális programok

Ősszel és télen is izgalmas gasztronómiai, kulturális és szórakoztató programkínálattal várjuk! Nézzenek körül és válasszanak a szezonális témájú, érdekesebbnél érdekesebb programjaink közül!
Szerző: Skanzen 2020. szeptember 28.

Jöjjenek el hozzánk kollégáikkal, barátaikkal, vagy családtagjaikkal, élvezzék a Skanzen különleges őszi és téli hangulatát, és vegyenek részt a csak nálunk megtalálható, egyedi programokon.

  

Kulturális, szórakoztató, gasztronómiai és csapatépítő programjaink valódi feltöltődést adnak a csapat minden tagjának.

 

ősz_kisalföld.jpg

 

Választható programjaink:

 

✓ Szüreti pincetúra

✓ Legyél te a ludas!

✓ Gesztenye és forralt bor

✓ Tor-túra

✓ Kolbászolás a Skanzenben

✓ Káposztatöltés a Skanzenben

✓ Advent és Mikulás-várás

 


Szüreti pincetúra

Időutazásra visszük a borkedvelőket!

 

borozó_.jpg

Múlt századi pincéinkben a borkészítés hagyományos technikáin túl, a kevéssé ismert eszközökkel ismerkedhetnek meg a résztvevők,  mint a kármentő, félmetszés, kád, finak, léhó. A jó hangulatot zamatos borok kóstolásával, a régi korok szokásait pedig vincellér játékokkal idézzük fel.

 

Ízelítő a programből:

 3 féle bor kóstolása, 3 különleges pincében

 régi korok szüreti eszközeinek bemutatása

 táraltvezetés 

 szüreti csapatépítő vincellér játékok

 ebéd / vacsora

 

Korlátlan borfogyasztással, akár több napos programot is kínálunk, szállást pedig a Skanzen Hotelben biztosítunk.

 

Időtartam: létszámtól és programtól függően egyénileg kerül kialakításra.

 


Legyél te a ludas!

Márton nap alkalmából régi hagyományokat elevenítünk fel.

 

márton_nap.jpg

"Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik."

Ezt mi nem hagyhatjuk, ezért ropogós libafalatokkal és az idei szüret újboraival készülünk.

 

Márton-napi házi készítésű finomságok:

 forralt bor és forró tea

 libazsíros „deszka” lilahagymával

 Márton-napi újbor kostoló 

 ropogós libacomb hagymás almás lilakáposztával

 

Libanapi választható programok:

 fahéjas sült alma kóstoló

 mézeskalács készítés, sütés, kóstoló

 kukoricapattogtatás

 mártott gyertya készítés

 csutka baba készítés, zoknibaba készítés

 újbor kóstoló lopóval – játékos program

 

Időtartam: 2-5 óra

 


Gesztenye és forralt bor

Adventi készülődés a Skanzenben.

 

sült gesztenye.jpg

"Borban az igazság, gesztenyében a gazdagság."

Sült gesztenye és forralt bor illatával sétára csábítjuk önöket a Skanzenbe.

 

Téli kóstoló opciók: 
 fahéjas sült alma kóstoló
 tökös-mákos rétes
 fűszeres tea kóstoló
 mézeskalács készítés, sütés, kóstoló
 kukoricapattogtatás
 sült gesztenye

 

Téli kézműves foglalkozások:
  karácsonyfadísz, ajtódíszkészítés
  papírbetlehem készítés
  szaloncukor készítés
  mártott gyertya készítés
  csutkababa készítés

Időtartam: 2-5 óra

 


Tor - túra - disznóvágás program

Összeröffenő tradicionális csapatépítő nap.

  

disznótoros.jpg

Szeretné tudni, hogy zajlik egy hagyományos disznóvágás falun? Ha a téli időszakban igazi hagyományőrző élményre vágyik, a legjobb csapatépítő program egy falusi disznótor. Ahogy a disznóvágás régen is megmozgatott mindenkit, és sokszor az egész utca jelen volt, napjainkban újra egyre népszerűbb eseménynek számít. Tanuljon a parasztháztartások népszerű tradíciójáról, nézzen meg egy igazi tanyát, töltsön kolbászt, és még játékos feladatokra is jut idő az íncsiklandozó ételek mellett!

 

Ízelítő a programból:

 disznótoros reggeli

 disznó darabolásának bemutatója

 fakultatív tárlatvezetés

 kolbásztöltés csapatépítőként

 disznótoros ebéd (opcionális folklórzenével és/vagy tánccal)

 

Időtartam: kb. 6 óra

 


Kolbászolás a Skanzenben

TÖLTsön nálunk egy vidám csapatépítő napot!

 

Sajátítsa el a kolbásztöltés tudományát!

A Skanzen különleges téli ajánlata disznóvágáshoz kötődő kolbásztöltő és kóstoló csapatépítő program. Disznót ugyan nem vágunk, de kolbászt töltünk és pálinkát is kóstolunk.

Míg a férfiak „kolbászolnak”, a nők kenyeret vagy hájas tésztát süthetnek. A programot disznótoros ebéddel zárjuk. A legjobb kolbászt töltő csapat díjban részesül.

 

Nem muszáj egészen hazáig menni, csak az út túloldaláig, a Skanzen Hotel szállást biztosít a megfáradt csapattagoknak.

 

Program tartalma:

 ízesítés

 töltés

 kóstolás

 díjazás

 ebéd és/vagy vacsora 

 

Időtartam: 2 - 3 óra

 


Káposztatöltés a Skanzenben

Ahány ház, annyi káposzta!

 

káposzta.jpg

A legtöbb magyar háztartásban a töltött káposzta a hagyományos ünnepi fogások közé tartozik. Ismerje meg a különböző vidékek receptjeit és egyedi fortélyait. Hagyományos recept alapján együtt elkészítjük a “mi” töltött káposztánkat. A legjobb káposztát töltő csapat díjban részesül.

 

Az ételkészítés remek kiegészítő programja lehet a többi csapatépítő játékunknak.

 

Program tartalma:

 ízesítés

 töltés

 kóstolás

 díjazás

 ebéd és/vagy vacsora

 

Időtartam: kb. 2 óra

 


Advent és Mikulás-várás

 

sültalma.jpg

A fonóban szól a nóta, illatozik a forralt bor, a fűszeres tea, közben Betlehemesek vagy a Mikulás érkezik. Baráti társaságoknak, családoknak, kislétszámú cégeknek családias hangulatú adventi és Mikulás-napi programokat szervezünk.

Mivel a program zárt térben kerül megszervezésre, itt kiemelten fontosak a járványügyi védekezés és távolságtartásra vonatkozó szabályok betartása.

 


AJÁNLATKÉRÉS: 

 

Verebes Edina

rendezvényszervező

+36 30 362 9839

 

Mátrai Anikó

rendezvényszervező

+36 30 835 9110

 

E-mail: rendezvenyszervezes@skanzen.hu

 

csapatépítés céges program


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

Év-kör-kép

Az évszakok váltakozása, a gazdasági év munkaalkalmai és a jeles napok szokásai meghatározták a paraszti életmódot. Az évkörnek megfelelően „mindent a maga idejében” végzünk.
Látogatás

A test határai

2020-ban Határtalan Skanzen címmel tematikus évet rendeztünk, amely sok szempontból járta körbe a határ kérdését. Idén tovább bővítettük a témakört, és új időszaki...