Húsvéti foglalkozások, témanapok

Készülődés az ünnepre: húsvéti foglalkozások minden korcsoport számára!
Szerző: Skanzen 2019. április 11.

husvet_foglalkozas_tojasok.jpg

 

A tavaszi, húsvéti időszakra jellemző tevékenységeket, hagyományokat hiteles helyszíneken, játékosan, élményközpontúan élhetik át a résztvevők életkoruknak megfelelő szinten és módszerekkel. Ezt a programot különösen ajánljuk a hon- és népismeret tantárgy oktatásához.

 

Korosztály:

óvodás – 12. osztály

 

Akadálymentesség:

értelmi, hallás-, mozgás-, látássérültek számára is!

 

Ár + időtartam:

1600 Ft/fő

max. 80 perc

2000 Ft/fő

max. 180 perc

 

A farsangot követő böjti időszakban tilos volt a nagy, zenés-táncos mulatság, hiszen a húsvétot készítette elő lelkileg és testileg is. A tavasz a természet megújulásának, újjászületésnek ideje is. A mezőgazdasági munkákat végezve mágikus cselekedetekkel és jóslásokkal igyekezték befolyásolni eleink a termést, az életet. A résztvevők visszafogott, de annál vidámabb böjti játékokkal, a nagyheti húsvétra való készülődéssel, a termékenységvarázsló húsvéti szokásokkal (locsolkodás, vesszőzés, hímestojás-készítés és -küldés) életkoruknak megfelelő módon ismerkednek meg, miközben a hozzájuk kapcsolódó énekes, mozgásos dramatikus játékokat is eljátsszák és hímestojást is készítenek.

 

Tekintse meg további, év-körhöz kapcsolódó foglalkozásainkat, témanapjainkat!

Skanzen foglalkozás témanap múzeumpedagógia múzeumpedagógiai témanap húsvéti foglalkozás


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

Örökség Műhelyek

Mit hagytak ránk örökül elődeink? Van ezek között a „régi, de nem ósdi” dolgok között valami, ami képes túlélni évszázadokat, megújulni, életünk részévé válni? Ezekre a...
Tanulás

Év-kör-kép

Az évszakok váltakozása, a gazdasági év munkaalkalmai és a jeles napok szokásai meghatározták a paraszti életmódot. Az évkörnek megfelelően „mindent a maga idejében” végzünk.