Heted7 nyári napközis táborok 2022

Várjuk a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táborainkba, ahol a Skanzen egyedi lehetőségeit kihasználva tartalmas és szórakoztató időtöltést kínálunk.
Szerző: 2022. március 17.

HETED7 NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOROK

2022. június 27. és augusztus 26. között, heti turnusokban.

 

heted7.jpg

Kilenc héten keresztül várjuk a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táborunkba.  A táborozók öt nap alatt tevékeny részesei lehetnek a jellegzetes paraszti munkáknak, kézműves tevékenységeknek, mozgásos és dramatikus játékoknak.

 

Nyolc tájegységben ismerkedhetnek a paraszti és mezővárosi társadalom múltjával. Nagy csűrjeink, pajtáink, házaink kiváló helyszínt jelentenek az élményszerzéshez - esős és meleg időben egyaránt. A múzeum szabad területei, a kertek, rétek, erdő és a patak lehetőséget adnak a gyermekek mozgásigényének kielégítéséhez.

 

Napirend 

A programokat naponta 8.00-tól 17.00-ig tartjuk. 

8:00 – 9:00 Érkezés, reggeli

9:00 – 12:00 Tábori programok, játék, kézműveskedés 

12:00 – 13:00 Ebéd

13:00 – 13:30 Pihenés, mesehallgatás

13:00 – 16:00 Tábori programok, játék, kézműveskedés

16:00 – 17:00 Uzsonna, hazamenetel

 

A meghirdetett turnusok megfelelő számú jelentkező (10 fő) esetén kerülnek megrendezésre.

 

A 2022-es Heted7 Táborok időpontjai és táborvezetői:

 

2022. június 27. - július 1. - A TURNUS BETELT!

Táborvezetők: Kustánné Hegyi Füstös Ilona és Éles Gergő Péter

 

 ilike.jpg   gergo2.jpg

A szabadtéri néprajzi múzeumpedagógia életformámmá vált, aminek kialakításában és naprakésszé tételében 37 éve munkálkodom itt, az első munkahelyemen. Hiszek a szeretet és türelem erejében, fontosnak tartom az anyanyelvi nevelést, a folklórt és a személyközpontú, játékos módszereket. (Kustánné Hegyi Füstös Ilona)

 

Az emberekben rejlő és a legváltozatosabb módokon felbukkanó kulturális megnyilvánulások, és az ezek iránti kíváncsiság vonzott többek között a néprajz, népzene, népi fazekasság, színek, formák, hangok világába. Szívesen adom át ezt a sokszínűséget, hogy bárki könnyedén ki tudja keverni a sajátját. (Éles Gergő)

 

2022. július 4-8.

Táborvezetők: Tódor Enikő és Sulák-Erdőháti Orsolya

 

   eniko_2.jpg   orsi3.jpg

Múzeumpedagógusként dolgozom már több mint húsz éve. Négy gyermekem és hat unokám van. Örömmel tölt el a gyerekek sokfélesége és szeretete, ezért a Heted7 tábor számomra is mindig nagyon jó élmény. (Tódor Enikő)

 

A régi dolgok szeretetét, néphagyományaink megbecsülését a családomból hozom magammal. Múzeumpedagógusként ezt szeretném átadni a gyerekeknek a tábor keretein belül is. Mert ismerni kell az otthonunkat ahhoz, hogy szeretni tudjuk, kötődni tudjunk hozzá. Hiszen „azért vagyunk világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” - Tamási Áron. (Sulák-Erdőháti Orsolya)

 

2022. július 11-15. - A TURNUS BETELT!

Táborvezetők: Gallai Aletta, Németh Katalin és Papp Tibor

NÉMETHKATI.jpg  PAPPT.jpg

„Hogy elérd a felleget: fogom a kezed. Ha mered, elengeded." – olvastam egyszer, és jöttem rá tanítóként, családanyaként, hogy ebben rejtőzik a lényeg. Ehhez pedig oszlopok, értékek, érzelmek, közös élmények kellenek, melyeket a néphagyomány éltetésével és a modern élménypedagógiával ötvözve érhetjük el mi, mindannyian együtt. (Gallai Aletta)

 

Pedagógus házaspárként a régi falusi élet családmodelljén keresztül kívánjuk elérni, hogy ezeknek az embereknek a szorgalma, tisztességes helytállású, becsületes élete legyen példa a ránk bízott gyermekek számára. (Németh Katalin, Papp Tibor)

 

2022. július 18-22.

Táborvezetők: Róznerné Lipcsey Zsuzsanna és Vári Csilla

 

zsuzsi.jpg  csilla5.jpg

Magyar-történelem szakos tanárként végeztem, jelenleg múzeumpedagógusként dolgozom. Kétgyermekes anyukaként nap mint nap megtapasztalom azokat az apró örömöket, amelyekkel a gyermekek felnövekedése jár. Szeretek mindent, ami természetes, legyen szó viselkedésről, vagy a minket körülvevő tárgyakról, környezetről. Szívesen végzek kézműves tevékenységet, vagy mesélek a gyerekeknek. Szeretek játszva tanítani és hiszek a jó beszélgetésekben. (Róznerné Lipcsey Zsuzsanna)

 

Majd’ húsz éve kerültem közel a néprajzhoz és a múzeumi világhoz. Tanítóként és népi játszóházi foglalkozásvezetőként abban a szerencsében volt részem, hogy megmutathattam a gyerekeknek is ennek a világnak a szépségét. Most, a Heted7 táborban játszva tanulva, a ráismerés örömével közösen fedezhetjük fel a népi kultúra sokszínűségét, az egykor élt emberek életmódját, szokásait. Ma is érvényes egykor megfogalmazott mottóm: „Kisgyermekként arra vágytam, hogy a felnőttek játsszanak velem; felnőttként arra vágyom, hogy a gyerekekkel játszhassak.” (Vári Csilla)

 

2022. július 25-29. 

Táborvezetők: Tódor Enikő és Bardócz-Tódor Sarolta

 

saci_eniko.jpg

Múzeumpedagógusként dolgozom már több mint húsz éve. Négy gyermekem és hat unokám van. Örömmel tölt el a gyerekek sokfélesége és szeretete, ezért a Heted7 tábor számomra is mindig nagyon jó élmény. (Tódor Enikő)

 

Gyerekkorom óta sok időt töltök a Skanzenben. Szeretek a gyerekekkel együtt gondolkodni, tevékenykedni. Tízéves korom óta lovaglok, versenyzek. A kitartó munka erejében hiszek, de ennek az előszobája a játék. Gyertek velem játszani! (Bardócz-Tódor Sarolta)

 

2022. augusztus 1-5. 

Táborvezetők: Zewde Eszter és Bujdosó Tünde

 

  tunde_eszter.jpg

Hagyományéltetőnek vallom magam, a tanítás, a néptánc, a népi játék, népi ének, népmese csodálatos kincse része a mindennapjaimnak. Nagyon hálás vagyok, hogy másokkal együtt élhetem meg a gazdag néphagyományunkat. (Bujdosó Tünde)

 

Hat éves korom óta táborozom minden iskolai szünetben. Mikor eluntam gyereknek lenni, tizenhat évesen beálltam ifi vezetőnek és táboroztatóknak. Ezt a szép hagyományt a mai napig tartom. Fontosnak tartom kiszakadni a városi forgatagból, a járvány nyújtotta feszültségekből, ezért a hagyományok őrzése felbecsülhetetlen érték a gyerkőcök, és jómagam számára is. A közös játékot és felfedezést, én magam is izgatottan várom. (Zewde Eszter)

 

2022. augusztus 8-12. - A TURNUS BETELT!

Táborvezetők: Perczel Mariann és Szabó Gyula

 

gyula_mariann.jpg

Az az elvem, hogyha már jár a nyelvem, a természetről szóljak: ne legyenek üresek a disznóólak, és ha már nyikorognak a szekéren a kerekek, legalább legyenek rajta gyerekek! (Szabó Gyula)

 

Szeretem a természetet, örömmel tölt el a velünk élő állatok és növények megfigyelése. Az erdőn-mezőn töltött napok során a gyerekekkel együtt fedezzük fel a falu kertjeit és háziállatait,  az erdő és a liget fáit, bokrainak sűrűjét és a bennük élő madarakat, rovarokat és még ezernyi kincset! (Perczel Mariann)

 

2022. augusztus 15-19. 

Táborvezetők: Pintérné Herczeg Andrea és Balogh Hajnalka 

 andi.jpg   hajni2.jpg

Több mint 10 éve dolgozom a múzeumban andragógus és hagyományismeret oktatói diplomával. Szeretek gyermekcsoportokkal foglalkozni, leginkább a tevékenység-központú foglalkozásokat kedvelem. Fontosnak tartom, hogy a gyermek megélje a szórakozva tanulás élményét. (Pintérné Herczeg Andrea)

 

Pszichológus végzettséggel a hátam mögött hiszek a tapasztalati tanulásban, az interaktív tudásátadásban. Fontos számomra az alkotás, a kreativitás megélése. Arra törekszem, hogy a gyerekek is kiteljesedhessenek, miközben jól érzik magukat és elsajátítanak változatos ismereteket. (Balogh Hajnalka)

 

2022. augusztus 22-26. 
Táborvezetők: Nagy Mária és Marsovszky Anna
  mária.jpg   anna.jpg

Mottóm: Légy jelen a múltadban! Fontosnak tartom, hogy a gyerekekkel megismertessem a múlt szikráit, amikből a jelenben is lángot csiholhatnak. (Nagy Mária)

 

Már 5 éve járok önkéntesként Marcsival a Heted7 táborba, melynek minden napjára nagy örömmel és lelkesedéssel készülünk. Azért szeretem ezeket a táborokat, mert minden gyereket elvarázsol a hely, és a sok mesébe szőtt játék. (Marsovszky Anna)

 


A Heted7 Tábor díja: 37.000 Ft/fő/hét

 

Gyermektáboraink ára tartalmazza az egész napos, hétfőtől péntekig tartó foglalkozásokat, napi háromszori étkezést és az ÁFA-t.

 

Kedvezmények:

Testvérek esetén: 2. testvér, vagy több turnus esetén: 34.000 Ft fő/hét

Testvérek esetén: 3., vagy több testvér esetén: 32.000 Ft/fő/hét

 

Fizetési mód:

Készpénzben a tábor első napján, a helyszínen. Lehetőség van bankkártyával történő fizetésre és SZÉP-Kártya Szabadidő kerettel, Erzsébet Kultúrautalvánnyal való fizetésre is.

 

A visszalépés feltételei:

Abban az esetben, ha a jelentkezés visszavonása a turnuskezdés előtti héten történik, 9.000 Ft regisztrációs díjat számítunk fel. A meghirdetett turnusok megfelelő számú jelentkező esetén kerülnek megrendezésre.

 

Jelentkezés:

Az alábbi, kitöltött jelentkezési lap és önkéntes hozzájárulás visszaküldésével (az tabor@skanzen.hu email-címre):

Kérjük, hogy a részünkre küldött e-mail mérete maximum 15 MB legyen, nagyobb fájl esetében előfordulhat, hogy nem érkezik meg hozzánk a jelentkezésük. Köszönjük!

 

Kérjük, az alábbi NÉBIH szülői nyilatkozatot pedig kinyomtatva, kitöltve szíveskedjen magával hozni a tábor első napján:

 

Bővebb információ:

Dombi Enikő

oktatásszervező

tabor@skanzen.hu 

+36 30 562 7513

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

gyerektábor heted7tábor nyári tábor


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

ÚJ! Faműves tábor 2022

Faműves nyári tábor - először a Skanzen történetében! Várjuk a fát és az alkotást kedvelő felnőtteket és nagyobbacska gyerekeket! Ismerkedjünk meg a fával közösen, és...
Látogatás

A test határai

2020-ban Határtalan Skanzen címmel tematikus évet rendeztünk, amely sok szempontból járta körbe a határ kérdését. Idén tovább bővítettük a témakört, és új időszaki...