A Skanzen májusfával üzen közösségeinek

Közösségek hete - kicsit másképp.
Szerző: Skanzen 2020. május 11.

Így is összetartozunk címmel virtuális formában rendezik meg idén a közösségekben rejlő értékeket és a közösségi kezdeményezéseket fókuszba helyező Közösségek Hetét. A Skanzen májusfa állítással kapcsolódik az Állíts májusi szeretetfát otthon! kampányhoz, és ezzel megnyitja a május 11. és 17. között megrendezésre kerülő Közösségek Hetét.

 

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum igazgatóságaként működő Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) munkatársainak és kis segítőinek közreműködésével szeretetüzenetek, jókívánságok és rajzok kerültek a Skanzen bejárati épületénél felállított alternatív májusfára. Jó érzés tartozni valahová, különösen ezekben a sok bizonytalansággal járó időkben.

 

Skanzen májusfa.jpg

 

Minden egyes színes szalag a Skanzen egy közösségét jelképezi.  Az üzenetek címzettjei között vannak a látogatók, Facebook és Instagram oldalaink követői, a múzeumpedagógiai foglalkozásokon résztvevő vagy a Bőröndmúzeum programban meglátogatott iskolák, a rendezvények visszatérő fellépői, a hagyomány- és kiállításőreink, az önkéntesek, a Skanzen holdudvar tagjai is. Azoknak a településeknek a lakóira is gondoltunk, ahonnan épület került a múzeumba vagy ahol terepmunkát folytattunk. Természtesen a különféle projektekben közreműködő szakmai partnereink és a Skanzen által koordinált szakmai hálózatok (múzeumi koordinátorok, tájházak, Szellemi Kulturális Örökség nemzeti jegyzékén szereplő közösségek) vagy a Szennai Skanzen sem maradhatott ki a sorból.

 

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ vezetésével, az Országos Széchényi Könyvtár és az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. közreműködésével megszületett, évről-évre egyre népszerűbb programsorozat az „Így is összetartozunk” mottóval hirdeti, hogy a közösség megtartó ereje ma fontosabb, mint valaha. 

 

Az otthon felállított májusfákról készült fotót töltse fel #KH2020 #azénmájusfám vagy #KözösségekHete2020 hashtaggel a Közösségek Hete Állíts te is májusfát! Facebook oldalra.

 

Májusfás recycling ötletekért tekintse meg az alternatív májusfa otthon és online térben című írásunkat.

 

 A májusfaállítás szokásáról itt olvashat.

közösség májusfa


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

ÚJ! Faműves tábor 2022

Faműves nyári tábor - először a Skanzen történetében! Várjuk a fát és az alkotást kedvelő felnőtteket és nagyobbacska gyerekeket! Ismerkedjünk meg a fával közösen, és...