Szellemi Kulturális Örökség Magyarországon

Fotókiállítás és filmbemutató Mohácson.
Szerző: Skanzen 2021. augusztus 11.

Augusztus 12-én (csütörtökön) 18 órakor fotókiállítás nyílik Szellemi Kulturális Örökség Magyarországon címmel a Mohácsi Kossuth Teátrum Galériában. A kiállítást megnyitja: dr. Csonka-Takács Eszter, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóság igazgatója. Köszöntőt mond Bugarszki Norbert, a Mohácsi Települési Értéktár Bizottság elnöke. A Szellemi Kulturális Örökség Magyarországon című fotókiállításon Farkas-Mohi Balázs képei elevenítik meg hazánk szellemi örökségeit, amelyek széles körben való megismertetése a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóság feladata. A kiállítás szeptember végéig 14:00 és 20:00 óra között látható.

 

Busójárás.jpg

 

Augusztus 13-án (pénteken) 18 órakor a Mohácsi Kossuth Teátrum Filmszínházban elsőként lehet megtekinteni az Örökségek útján – Szellemi kulturális örökség filmsorozat 2. részét, a Poklade /Átváltozás - Busójárás Mohácson című filmet. A filmvetítés előtt Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere mond köszöntőt, majd a bemutató után a film alkotóival beszélgethetnek az érdeklődők. A film sorozatszerkesztője és néprajzi szakértője dr. Csonka-Takács Eszter, rendező-operatőr Kovács László, szerkesztő-producer Ágics Gitta, kreatív vágó Lőrinczy Zoltán.

 

Az Örökség film a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóság és Mohács Város Önkormányzata együttműködésével, a Hungarikum Bizottság és az Agrárminisztérium támogatásával valósult meg. A vetítés ingyenes, előzetes helyfoglalás azonban szükséges a mohácsi Tourinform Irodában.

szellemi örökség


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Skanzen Kártya

Váltson Skanzen kártyát, hogy egész évben ingyen látogathassa a Skanzent, és élvezze a Skanzen Kártyához kapcsolódó további előnyöket!
Tanulás

ÚJ! Faműves tábor 2022

Faműves nyári tábor - először a Skanzen történetében! Várjuk a fát és az alkotást kedvelő felnőtteket és nagyobbacska gyerekeket! Ismerkedjünk meg a fával közösen, és...
Látogatás

A test határai

2020-ban Határtalan Skanzen címmel tematikus évet rendeztünk, amely sok szempontból járta körbe a határ kérdését. Idén tovább bővítettük a témakört, és új időszaki...