A Skanzen a Velencei Biennálén

Velencében megnyílt a karnevál és idén a Szabadtéri Néprajzi Múzeum is jelen van a kavalkádban! A La Biennale di Venezia nyolcadik gyermekkarneváljának témája a víz, a magyarországi program címe Hang-Hullámok karneválja.
Szerző: 2017. február 17.

Velencében Hevér Lili, a Skanzen munkatársa, egyben a MOME Múzeumi menedzsment hallgatója,  textiltervező művész, valamint Szigethy Zsófia, a szentendrei Skanzen Ismeretátadási Osztályának osztályvezetője – German Kinga, a MOME docensének  koncepciója alapján – közösen kialakított tematikus foglalkozásokat tartottak családok és fiatalok számára.

 

 

 

uuikhgoho.jpg

 

A foglalkozás során a résztvevők átélhették a hangok vízfelületi terjedésének képi variációit, színes rezonancia mintákat hoztak létre és közös, zenés performansszal zárták le az élménydús, olasz és angol nyelvű foglalkozást.

 

A részvételt dr. habil. Puskás István, a Római Magyar Akadémia igazgatója kezdeményezte, megvalósulását a Külgazdasági és Külügyminisztérium, továbbá a Római Magyar Nagykövetség biztosították. A plakát grafikai elemeit a jeges, zajló Duna inspirálta.

(Forrás: MOME)

 

Biennale Skanzen Velence tematikus foglalkozások gyermekkarnevál La Biennale di Venezia


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Élet a fronton túl

Az ÉLET A FRONTON TÚL tematikus évben a múzeum az első világháborút követő éveket idézi meg a kiállítás enteriőrjeiben, kísérőprogramokkal, túravezetésekkel.