Megújulnak a Skanzen motorvonatai

Olvassa el aktuális tájékoztatónkat a Skanzen Vonatok működése kapcsán!
‘24 / 03 / 30

Sokan hiányolták már az előszezonban is a Skanzen Vonat szolgáltatásunkat, ezért szeretnénk aktuálisan tájékoztatni  vendégeinket szeretett járműveink helyzetéről.

Motorvonataink már 15 éve róják szinte fáradhatatlanul a múzeum 2,2 kilométer hosszú vasúti pályáját. A jubileumot, de mindenekelőtt a biztonságos üzemeltetést szem előtt tartva, Vasúti Osztályunk év elején a BCmot 422-es és a BCMot 468-as motorvonataink felújítása mellett döntött. Míg előbbinél a motor javítása zajlik, addig utóbbinál a kerékpártengely és a hozzátartozó kerékcsapágyak igényelnek nagyobb karbantartást.

Mivel a motorkocsik muzeális darabok, lassan száz évesek, és a legújabb alkatrészeik is közelítenek ötvenhez, ezért felújításuk sajnos a vártnál hosszabb és aprólékosabb munkát igényel, így a vonatok várhatóan május közepéig nem közlekednek.

Távlati célunk a Skanzen Vasút folyamatos fejlesztése, ezért a mostani szervizfeladatok után két újabb motorkocsi teljes körű felújítását kezdjük el. Valamint újraindítjuk a Skanzen Vonat önkéntesprogramját is, amiről részletesen ITT olvashatnak.

Köszönjük szíves türelmüket és megértésüket!

2000 Szentendre, Sztaravodai út 75.

latogato@skanzen.hu

Március 28. - november 1. 9:00-17:00

06 26/502-537

Fenntartó
Intézményeink
Projektjeink
Támogatóink
Ez az oldal Teljesítmény sütiket használ a jobb böngészési élmény biztosítása érdekében. A webhely használatának folytatásával elfogadja ezeket a sütiket.