Felhők között

Az Ünnepi Könyvhétre érkezett meg a Skanzen legújabb kiadványa, Weinstock Ernő első világháborós fotóalbumát bemutató Felhők között című könyv.
Szerző: 2021. október 06.
felhok_kozott1.jpg
A könyvet Weinstock Ernő – akinek fotóműterme a Mádi kereskedő házunk második házrészében található – páratlan I. világháborús albuma alapján állította össze Sári Zsolt, múzeumunk általános főigazgató-helyettese. A Felhők között címmel megjelent kiadvány átfogóan mutatja be a 100 évvel ezelőtti korszakot a fényképezés és háború kapcsolatától kezdve, Weinstock Ernő életrajzán keresztül, a Császári és Királyi Légierő bemutatásán át, egészen az eredeti albumban található 377 fotóig. Weinstock alaposan dokumentálta háborús éveit, szinte egyedülálló módon egyszerre készített légifelvételeket, frontvonalról fotókat, katonaportrékat és örökítette meg a hátország életképeit.
A könyv a Skanzen portékaboltjában már kapható, és reményeink szerint hamarosan megtalálható lesz a nagyobb könyvkereskedői hálózatok kínálatában is.
felhok_kozott2.jpg
Weinstock világháború fotóalbum


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

Év-kör-kép

Az évszakok váltakozása, a gazdasági év munkaalkalmai és a jeles napok szokásai meghatározták a paraszti életmódot. Az évkörnek megfelelően „mindent a maga idejében” végzünk.
Látogatás

Legyél a Skanzen Vonat önkéntese

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum önkéntes programja EGYEDÜLÁLLÓ, INGYENES képzési lehetőséget kínál a vasút és a régmúlt kedvelőinek. A jelentkezők a tanfolyam sikeres elvégzése...