Amikor minden más lett... - kiállítás

AMIKOR MINDEN MÁS LETT... ÉLET A NAGY HÁBORÚ ALATT ÉS UTÁN c. kiállítás nyílik a Határtalan Skanzen tematikus évben.
Szerző: Skanzen 2020. június 01.

amikormindenmaslett_skanzen_kiallitas.jpg

 

2020 országszerte a nemzeti összetartozás éve, mellyel a 100 évvel ezelőtti trianoni békediktátum által kiváltott eseményekre emlékezünk. A Skanzen programjaival a magyar nemzet, a magyar kultúra határtalanságára hívjuk fel a figyelmet ebben az évben.

 

Ennek alkalmából Amikor minden más lett… Élet a nagy háború alatt és után címmel virtuális kiállítást hoztunk létre, melyből megtudhatják, mi minden változott meg az első világháború alatti és utáni vidéki hétköznapokban. A kiállítás megnyitójára a Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én került sor a Skanzen Facebook-oldalán.

 

A kiállítás kurátorai:

Kloska Tamás, Tömöri Szilvia, dr. Sári Zsolt

 

Látványterv, design, grafika, kivitelezés:

Play Dead Kft.

 

A teljes kiállítás itt tekinthető meg:

AMIKOR MINDEN MÁS LETT virtuális tárlat

 

Határtalan Skanzen tematikus évünknek köszönhetően böngészhetnek a nagy háború emlékei között: tárgyakat nézegethetnek első világháborús adatbázisunkban, és interaktív térképen fedezhetik fel, hol milyen emléművek találhatóak az első világháborúban elesett hősökről. Készülő projektoldalunkon hamarosan még több tartalommal várjuk az érdeklődőket!

 

/Borítóképhez használt fotó: Néprajzi Múzeum/

Skanzen időszaki kiállítás virtuális kiállítás tematikus év Határtalan Skanzen Amikor minden más lett


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

Heted7 Tábor 2020

Várjuk a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táborainkba, ahol a Skanzen egyedi lehetőségeit kihasználva tartalmas és szórakoztató időtöltést kínálunk.