Esélyegyenlőségi Világnap - Programok a Skanzenben

Az Esélyegyenlőségi Világnapon a Skanzen a vakok és gyengénlátók mindennapi kihívásait érzékeltető játékos feladatokkal várja a látogatókat.
Szerző: Skanzen 2019. április 29.

Az Esélyegyenlőségi Világnapon a Skanzen a vakok és gyengénlátók mindennapi kihívásait érzékeltető játékos feladatokkal várja a látogatókat. Az érdeklődők próbára tehetik tájékozódó-képességüket, szaglásukat, ügyességüket.

 

Május 5.

 

Láss a kezeddel!

Hagyd, hogy megnyíljon számodra egy egészen új világ! Próbálj meg látni a kezeddel, mint ahogyan a vakok és gyengénlátók teszik azt mindennapi tevékenységeik során. Felismered a tárgyakat a sötétben?

 

Mindennapi kihívások

Fel tudsz öltözni, anélkül, hogy bármit is látnál? Ki tudsz tölteni csukott szemmel egy pohár vizet? Megtapasztalhatod, milyen kihívást tud jelenteni egy-egy hétköznapi művelet elvégzése.

 

Ismerd fel az illatokat!

Akkor is felismered az illatokat, ha nem látod a színét, formáját vagy állagát annak, amit szagolsz? Tedd próbára magad!

 

Lapról Hangra

Itt a lehetőség, hogy számodra érdekes, fontos írásokat, újságcikkeket ossz meg vakokkal és látássérültekkel a Lapról Hangra Alapítvány segítségével. Olvass fel te is!

 

Ismerd meg a vakvezető kutyákat!

12.00 - 13:00 és 14:00 - 15:00 között: Vakvezető kutyás bemutató

 

A programok helyszíne a Észak-Magyarország tájegység.

Az érdeklődőket várjuk egész nap 9:00-től 17:00-ig.

Skanzen program programok esélyegyenlőség esélyegyenlőség világnapja látássérültek vakok vakok és gyengénlátók társadalmi felelősségvállalás


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Adventi Hétvégék

Újra kinyit a Skanzen egy-egy adventi hétvégére a téli időszakban. Hangolódjon nálunk a karácsonyra, készítsen sajátkezűleg ajándékot szeretteinek!
Szolgáltatások

Gyerekszülinap

Gyermeke születésnapját, névnapját az ovis társakkal, osztálytársakkal vagy a család aprajával, nagyjával együtt szeretné megünnepelni?