Esélyegyenlőségi Világnap - Programok a Skanzenben

Az Esélyegyenlőségi Világnapon a Skanzen a vakok és gyengénlátók mindennapi kihívásait érzékeltető játékos feladatokkal várja a látogatókat.
Szerző: Skanzen 2019. április 29.

Az Esélyegyenlőségi Világnapon a Skanzen a vakok és gyengénlátók mindennapi kihívásait érzékeltető játékos feladatokkal várja a látogatókat. Az érdeklődők próbára tehetik tájékozódó-képességüket, szaglásukat, ügyességüket.

 

Május 5.

 

Láss a kezeddel!

Hagyd, hogy megnyíljon számodra egy egészen új világ! Próbálj meg látni a kezeddel, mint ahogyan a vakok és gyengénlátók teszik azt mindennapi tevékenységeik során. Felismered a tárgyakat a sötétben?

 

Mindennapi kihívások

Fel tudsz öltözni, anélkül, hogy bármit is látnál? Ki tudsz tölteni csukott szemmel egy pohár vizet? Megtapasztalhatod, milyen kihívást tud jelenteni egy-egy hétköznapi művelet elvégzése.

 

Ismerd fel az illatokat!

Akkor is felismered az illatokat, ha nem látod a színét, formáját vagy állagát annak, amit szagolsz? Tedd próbára magad!

 

Lapról Hangra

Itt a lehetőség, hogy számodra érdekes, fontos írásokat, újságcikkeket ossz meg vakokkal és látássérültekkel a Lapról Hangra Alapítvány segítségével. Olvass fel te is!

 

Ismerd meg a vakvezető kutyákat!

12.00 - 13:00 és 14:00 - 15:00 között: Vakvezető kutyás bemutató

 

A programok helyszíne a Észak-Magyarország tájegység.

Az érdeklődőket várjuk egész nap 9:00-től 17:00-ig.

Skanzen program programok esélyegyenlőség esélyegyenlőség világnapja látássérültek vakok vakok és gyengénlátók társadalmi felelősségvállalás


Kapcsolódó cikkek
Szolgáltatások

Turisztikai programok

Szeretne kóstolót kapni Magyarországból? Ízletesen és élményszerűen mutatjuk be hazánk értékeit. Tekintse meg a szentendrei Skanzen turisztikai ajánlatait!
Látogatás

Skanzen Love Tour pároknak

Randizzatok a Skanzenben vagy éljétek át újra az ismerkedés pillanatait! Ismerkedés, párválasztás, esküvő - Önállóan játszható, pecsétgyűjtő túra.