Tavaszi Bringatúrák

Tárlatvezetések kétkeréken a májusi hétvégéken.
Szerző: Skanzen 2019. április 10.

skanzen_bringaturak.jpg

 

Izgalmas biciklistúrákkal várjuk a látogatókat a Skanzenben a májusi hétvégken. Minden nap más-más téma mentén tekerhetnek körbe a múzeumon muzeológusok vezetésével a résztvevők. Így olyan helyszíneket is felfedezhetnek, melyek a mindennapi látogatók szeme előtt rejtve maradnak. Túráinkon kifejezetten gyerekek és felnőttek számára is kedveskedtünk egy-egy érdekes témával. Irány a tavaszi Skanzen, fedezzük fel együtt a múzeumot!

 

Május 4., 11:00

A tűz nyomában

Május 4-e Szent Flórián ünnepnapja, aki a tűzoltók és tűzzel dolgozók védőszentje. A tűz a paraszti élet nélkülözhetetlen, ugyanakkor veszélyes eleme volt. A tűzhely a családi élet központja, ami ételt és meleget ad, de ha elszabadul, súlyos pusztítást végez. Tematikus túránkon megismerjük, hol van a tűz helye a házban, hogyan óvták otthonukat a régiek tűzvész ellen. Végigjárjuk a tüzes mesterségekhez kapcsolódó helyszíneket, és a titokzatos 'Flórián-vizére' is fény derül.

 

Május 5., 11:00 

Mákszem és Gubó Túra

A Skanzen mesekönyvére épített túrán a családok végigjárhatják, milyen kalandos és varázslatos utat tett meg az eltévedt ikerpár a Skanzen területén. Megismerkedhetnek a mesekönyv emblematikus szereplőivel, Palikával, a vízimalom macskabaglyával és a két pásztorkutyával, Mákossal és Gubával.

 

Május 11., 11:00

Malomtúra

A túra során a múzeum különböző típusú malmait (kézi-, vízi-, szél-, szárazmalom) járhatják végig a látogatók. Többségüket működés közben is megnézhetik, miközben kiderül, hogyan lesz a búzából kenyér és mitől „ördöngős” a molnár.

 

Május 12,. 11:00

Templomtúra

A látogatók muzeológus vezetésével végigjárhatják a Skanzen szakrális épületeit, gyönyörködhetnek a református templom festett kazettáiban, vagy a görögkatolikus templom ikonosztázában. A túra végére a harangok „titkos nyelvére” is fény derül.

 

Május 18,. 11:00

Mesterségek nyomában

Tematikus túránkon felkeressük a múzeum műhelyeit, megnézzük, mit csinált a molnár, hogyan dolgozott a kékfestő vagy a kovács.

 

Május 19,. 11:00

Élet a fronton túl

Az 1914 és 1918 között zajló első világháború gyökeres változásokat hozott, amely a vidék mindennapi életét sem hagyta érintetlenül. Túránkon a múzeum enteriőrjeiben megjelenő első világháborús emlékeknek és történeteknek eredünk a nyomába.

 

Május 26,. 11:00 

Mákszem és Gubó Túra

A Skanzen mesekönyvére épített tematikus biciklis túrán a családok végigjárhatják, milyen kalandos és varázslatos utat tett meg az eltévedt ikerpár a Skanzen területén. Megismerkedhetnek a mesekönyv emblematikus szereplőivel, Palikával a vízimalom macskabaglyával és a két pásztorkutyával Mákossal és Gubával.

 

Május 26., 14:00 

Gyereknapi meglepetéstúra

A gyereknapon MEGLEPETÉSTÚRÁVAL kedveskedünk a kisebbeknek és nagyobbaknak.

 

 

Információk a túrákhoz

 

A túrák hosszúsága

kb. 1,5 óra

 

Maximális létszám

25 fő / túra

 

Részvételi díj

Felnőtt: 500 Ft / fő

Gyerek: 250 Ft / fő (6-18 éves korig)

A múzeumba ezeken a napokon a normál nyitvatartás jegyárai érvényesek. 

 

Biciklibérlés

A múzeumban kerékpár bérlésére korlátozott számban van lehetőség. A bérlés díja 600 Ft / bicikli. 

 

Regisztráció

A programon a részvétel minden esetben előzetes regisztrációhoz kötött.

A regisztrációhoz kérjük, küldjék el kitöltve a regisztrációs lapot.

LETÖLTHETŐ regisztrációs lap

Email: latogato@skanzen.hu

 

További információk

06-26-502-537

(nyitvatartási időben)

Skanzen program programok rendezvény rendezvények bringatúra bringatúrák tavaszi bringatúrák biciklitúra biciklitúrák programok a természetben tavaszi programok családi program családi programok


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Skanzen Futás

Célozd meg az 56 km-t! Futóverseny október 23-án a Skanzenben a Pomázi Futó Bajnokok Sportegyesület szervezésében.
Látogatás

Élet a fronton túl

Az ÉLET A FRONTON TÚL tematikus évben a múzeum az első világháborút követő éveket idézi meg a kiállítás enteriőrjeiben, kísérőprogramokkal, túravezetésekkel.