Gasztro és boros programok

Kollégákkal, barátokkal enni, inni és játszani egyszerre? A Skanzen különleges gasztro programjai igazi élményt nyújtanak.
‘22 / 07 / 27

Éttermünkben a vidék ízeit „tálaljuk fel”, szem előtt tartva a magyarországi tájegységekre jellemző regionális különlegességeket és a szezonalitást.

Különleges pincéinkben időutazásra invitáljuk a borkedvelőket, amely során megkóstolhatják hazánk jellegzetes borvidékeinek nedűit. Sok játékkal, szórakoztató programmal készülünk.

Jöjjenek és kóstoljanak bele programjainkba! TÖLTsenek feledhetetlen élménynapot nálunk!

Választható programjaink

  • Barangolás a magyar borvidékek világában
  • Hagyományos népi ételek készítése
  • Szüreti pincetúra
  • Káposztatöltés a Skanzenben
  • Legyél te a ludas!
  • Gesztenye és forralt bor
  • Kolbászolás a Skanzenben

Barangolás a magyar borvidékek világában

kép leírása
Bort - búzát - békességet
Tárlatvezetés borkóstolóval 

Közel egy órás sétánk során megismerkedhetünk a Felföldi Mezőváros tájegységünk házaiban lakott családok történeteivel, megtudjuk, mi a filoxéravész és ki nevezte el a bor és szódavíz népszerű keverékét fröccsnek.

Különleges helyszínen, egy Tokaj-helgyaljai (tállyai) pince másolatában sommelier vezette három-, illetve öttételes borkóstoló során neves magyar borvidékek terméseit ismerhetik meg.

Program:

  • bor és szüret tematikájú barangolás a Felföldi Mezővárosban
  • borkóstolás sommelier vezetésével 
  • pogácsa és sajttál kóstolók 

Időtartam: kb. 90-120 perc

Hagyományos népi ételek készítése

kép leírása

Gasztronómiai hagyományőrzés a Skanzenben

Autentikus környezetben készítünk népi ételeket, hagyományos receptek alapján. A csapat nemcsak megtanulhatja, hogyan készítsen el adalékanyag-mentes, hagyományos finomságokat, akár otthon is, de a résztvevők még egy jót ehetnek is a program végén. Nincs is finomabb a közösen elkészített, majd a jó társaságban elfogyasztott ételnél!

Választható programjaink: 

  • cipódagasztás, kemencében sütés 
  • házi nyújtott rétes készítése, kemencében sütés 
  • házi tészta készítése 
  • savanyúság befőzés 
  • befőtt kóstolás

Program kiegészíthető ital készítéssel is: 

  • fröccs-kóstoló 
  • fröccs ismeret 
  • fröccs-kvíz

Időtartam: 2-3 óra

Szüreti pincetúra

kép leírása

Időutazásra visszük a borkedvelőket!

Múlt századi pincéinkben a borkészítés hagyományos technikáin túl, a kevéssé ismert eszközökkel ismerkedhetnek meg a résztvevők, mint a kármentő, félmetszés, kád, finak, léhó. A jó hangulatot zamatos borok kóstolásával, a régi korok szokásait pedig vincellér játékokkal idézzük fel.

Ízelítő a programból: 

  • 3 féle bor kóstolása, 3 különleges pincében 
  • régi korok szüreti eszközeinek bemutatása 
  • tárlatvezetés 
  • szüreti csapatépítő vincellér játékok 
  • ebéd / vacsora

Korlátlan borfogyasztással, akár több napos programot is kínálunk, szállást pedig a Skanzen Hotelben biztosítunk.

Időtartam: létszámtól és programtól függően egyénileg kerül kialakításra

Káposztatöltés a Skanzenben

kép leírása

Ahány ház, annyi káposzta!

A legtöbb magyar háztartásban a töltött káposzta a hagyományos ünnepi fogások közé tartozik. Ismerje meg a különböző vidékek receptjeit és egyedi fortélyait. Hagyományos recept alapján együtt elkészítjük a “mi” töltött káposztánkat. 

Program tartalma: 

  • ízesítés 
  • töltés 
  • ebéd

Időtartam: kb. 1,5 óra, ebéddel együtt

Legyél te a ludas!

kép leírása

Márton nap alkalmából régi hagyományokat elevenítünk fel

"Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik." - Ezt mi nem hagyhatjuk, ezért ropogós libafalatokkal és forralt borral készülünk.

Márton-napi házi készítésű finomságok: 

  • forralt bor és forró tea 
  • borkóstoló 3 borral
  • libazsíros „deszka” lilahagymával  
  • ropogós libacomb hagymás almás lilakáposztával
  • rétes

Libanapi választható programok: 

  • fahéjas sült alma kóstoló  
  • mártott gyertya készítés 
  • csutka baba készítés, zoknibaba készítés 
  • újbor kóstoló 

Időtartam: 2-5 óra

Gesztenye és forralt bor

kép leírása

Adventi készülődés a Skanzenben

"Borban az igazság, gesztenyében a gazdagság." - A sült gesztenye és a forralt bor illatával sétára csábítjuk önöket a Skanzenbe.

Téli kóstoló opciók: 

  • fahéjas sült alma kóstoló 
  • rétessütés
  • sült gesztenye

Téli kézműves foglalkozások: 

  • adventi koszorú készítés  
  • mézeskalács díszítés 
  • szaloncukor készítés
  • mártott gyertya készítés 
  • csutkababa készítés

Időtartam: 2-5 óra

Kolbászolás a Skanzenben

kép leírása

TÖLTsön nálunk egy vidám csapatépítő napot!

Sajátítsa el a kolbásztöltés tudományát! A Skanzen különleges téli ajánlata disznóvágáshoz kötődő kolbásztöltő és kóstoló csapatépítő program. Disznót ugyan nem vágunk, de kolbászt töltünk és pálinkát is kóstolunk. A programot disznótoros ebéddel zárjuk.

Míg sül a kolbász, vendégeink tájegységi sétára mennek a Skanzen 9 tájegységének egyikébe. Múzeológus kollegáink bemutatják az adott helyszín építészeti ismertetőjegyeit, az ott élők mindennapjait, kiemelve egy-egy család életútját.

Program tartalma: 

  • ízesítés
  • töltés 
  • pálinkakóstolás 3-féle pálinkűval
  • tájegységi séta 
  • ebéd 

Időtartam: 2-3 óra

A programok után nem muszáj egészen hazáig menni, csak az út túloldaláig - a Skanzen Hotel kellemes szállást biztosít a megfáradt csapattagoknak!

Egyedi programok összeállítása, árajánlatkérés

Verebes Edina
rendezvényszervező
+36 30 362 9839
 
Thüringer Éva
rendezvényszervező
+36 30 379 7304

2000 Szentendre, Sztaravodai út 75.

latogato@skanzen.hu

Március 28. - november 1. 9:00-17:00

06 26/502-537

Fenntartó
Intézményeink
Projektjeink
Támogatóink
Ez az oldal Teljesítmény sütiket használ a jobb böngészési élmény biztosítása érdekében. A webhely használatának folytatásával elfogadja ezeket a sütiket.