Látogató Vagyok > Mi A Skanzen? > Skanzen Recepettár

RECEPTTÁR

Úton-útfélen akad, ami hasznosítható, valami ennivaló. De mégis, melyik növény miért fontos, mit lehet belőle készíteni, és hogyan? Ez már fogós kérdés. A hagyományos, népi tapasztalatokra alapozva segítünk bővítheti ezzel kapcsolatos ismereteit.
A Skanzen tudás nem csak építészetben, lakáskultúrában nyújt hasznos tanácsokat, hanem a háztartásban is. Jól bevált receptek kerülnek újra elő, melyek természetes és olcsó alapanyagokat felhasználva kínálnak napról-napra a tányérba, esetleg pohárba valót a család számára.
Recepttárunk sorra veszi a magyar konyha gyümölcseit, zöldségeit, fűszernövényeit, melyekhez rövid ismertető és egy-egy felhasználási javaslat is társul.

Csak tessék szemezgetni!

Alma - almásmártás, almagombóc
Aszalás - bagolytüdő-leves (aszaltalma-leves), aszaltszilva-leves
Aszalványleves
Bodza - üdítő, bodza bundában
Cékla - céklasaláták télre
Citromfű - stresszoldó tea, citromfűszörp
Citromos kolbász
Cseresznye - cseresznyelekvár, bodzavirágos cseresznyelekvár
Csörögefánk
Fánk - rózsafánk
Kajszibarack - kaszibarackbefőtt, kajszibaracklekvár
Kenyér - kovász készítése, házikenyér kovásszal
Körömvirág - kenőcs, krém
Krumpli laska leves
Kukoricamálé 
Lecske bab leves
Lekvár - bazsalikomos körtelekvár, fahéjas almalekvár
Levesbetétek - tyúkfültészta, lúdgégetészta (csigatészta)
Maceszgombóc leves

Mákos guba

Menta - mentás almadzsem, mentaszörp
Nagy csalán - főzelék
Palacsinta
Paradicsom - paradicsomfőzés, paradicsommártás
Perec - perec, öntött perec
Pongyola pitypang (gyermekláncfű) - hamis méz
Pozsonyi kifli
Prósza - aludttejes búzaprósza (vasi-zalai és somogyi)
Puliszka
Rebarbara - almás rebarbaradzsem, rebarbaraszörp
Sárgarépa - sárgarépa főzelék, sárgarépás rétes
Szilva - szilvadzsem, dincölt-szilva
Szilvalekváros papucs
Tócsni
Zsidó tojás

<< Vissza

Utolsó bejegyzések

13 éves koromban voltam a skanzenben, és most...

Vendégkönyv >>